Рецептів маринаду для шашликів існують сотні. В маринади додають соєвий соус, мед, квас, пиво, томатний сік, гірчицю, бальзамічний і яблучний оцет і все, що завгодно. Але тепер, коли алгоритм приготування маринаду ясний, можна експериментувати з будь-якими інгредієнтами, створюючи свій, унікальний і найкращий маринад, пише Едимдома.

Лимонний маринад у знавців відторгнення не викликає і відмінно підходить для свинини. А всього-то й потрібно замість оцту додати в маринад лимонний сік одного-двох лимонів. Інші інгредієнти класичні – ріпчаста цибуля, рослинна олія (краще оливкова) олія, перець чорний горошком, лавровий лист. Що стосується пропорцій, то на два кілограми свинини достатньо буде 2-3 цибулин, чотирьох столових ложок олії і спеції за смаком.

Кавовий маринад взагалі не передбачає додавання до м'яса кислот. На ті ж два кілограми свинини з прянощами, 4 ст. ложками оливкової олії і порізаною кільцями цибулею (4 шт.) потрібно буде 1 л гарячої, але не киплячої кави. Цією кавою м'ясо і заливається, а потім залишається спочатку остигати при кімнатній температурі, а потім маринуватися в холодильнику. Витримувати м'ясо в цьому маринаді слід шість годин. Ваші гості ні за що не здогадаються, що додало шашликів таку ніжність і аромат.

Кефірний маринад з недавніх пір став дуже популярний у любителів закусити на лоні природи ароматним шашликом. Для його приготування на два кг свинини зазвичай береться літр нежирного кефіру, спеції і приправи за смаком, і чотири не дуже маленькі цибулини. Цибулю можна різати кільцями, а можна кубиками, змішати з м'ясом і приправами, і отриману суміш залити кефіром. Посуд з м'ясом слід гарненько струснути і поставити на холод години на 4. Кефірний маринад непоганий і для курячого шашлику, і для яловичини, тільки не надто жорсткої. Аналогічним чином готується й маринад на основі йогурту, але не солодкого з фруктовими добавками, а звичайного кисломолочного.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Гранатовий маринад люблять на сході. Для його приготування на кілограм м'яса беруть дві склянки гранатового соку, кілька пучків зелені (кінза, м'ята, базилік), побільше меленого перцю і одну велику цибулину. М'ясо витримують в такому маринаді мінімум 10 годин, а краще добу, але, зрозуміло, в холодильнику. Для баранини і свинини цей маринад практично ідеальний.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в уряді пообіцяли громадянам рекордну кількість вихідних в травні.