Турбота про збереження майна лягає на плечі орендаря, що вибирає засоби захисту виходячи з матеріальних можливостей компанії. Експерти інтернет-магазину Bezpeka-Shop розповіли, як зробити офіс безпечнішим і не витратити велику суму грошей.

Охоронна сигналізація

В офісі можна встановити одну або кілька сигналізацій: в залежності від особливостей і кількості приміщень, що охороняються. Додаткова система безпеки стане в нагоді для захисту кабінету директора, архіву та/або серверної від зовнішніх загроз і неблагонадійних співробітників.

Перед покупкою дізнайтеся, як працює охоронна сигналізація офіса: автономно або під’єднується до пульта централізованого спостереження. За відсутності власної служби цілодобової охорони краще обрати другий варіант.

Для побудови повноцінної системи безпеки встановіть на двері вібраційні датчики та геркони, а в коридорі та приміщеннях — об'ємні датчики руху (інфрачервоні, ультразвукові). Якщо офіс розташований на першому поверсі, поставте на вікна детектори розбиття скла.

Відеоспостереження

Вуличні корпусні камери дозволять контролювати простір перед вхідними дверима, а внутрішні купольні — все те, що відбувається всередині офіса. Для запису та зберігання архіву знадобиться відеореєстратор або відеосервер, який варто розмістити в сейфі або окремій кімнаті, що зачиняється. Відео можна дивитися на моніторі комп'ютера в офісі або віддалено (за наявності віддаленого доступу до хмарного сервера).

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Під час вибору поцікавтеся можливостями відеокамер. Серед корисних функцій — відеоаналітика (підрахунок людей, реакція на подію та ін.), включення запису при спрацьовуванні датчика руху, двостороння передача звуку, підключення тривожних датчиків.

Система контролю та управління доступом

Найпростіша СКУД — відеодомофон з електронним замком на вході. Такі системи безпеки підходять як для «однокімнатних» офісів, так і для двоповерхових комерційних об'єктів. Для розширення кута огляду під’єднайте домофон до вуличних камер.

Для обліку робочого часу співробітників встановіть додатковий зчитувач на внутрішньому боці дверей. У якості ключів можна використовувати проксіміті-картки.

Більш функціональний варіант — мережева СКУД із декількома контролерами, що керуються програмою і/або оператором. Ця система дозволяє використовувати алгоритми управління доступом, блокувати вхід у певний час доби (наприклад, вночі), розмежовувати права доступу.