Вибираючи кредитну установу, слід пам'ятати про 2-і тенденції. Банківське кредитування сьогодні орієнтоване на підприємницький сектор. Споживчі онлайн кредити краще брати в фінансових організаціях.

Необхідність брати гроші в борг в Україні як і раніше актуальна. В борг беруть всі, однак з різними цілями, і відповідно, різними очікуваннями від кредитора. Сьогодні доводиться вибирати між отриманням кредиту в банку і послугами фінансових організацій, що кредитують. Банки домінують в сфері підприємницького кредитування, при необхідності отримати гроші в кредит позичальники все частіше звертаються за допомогою до МФО.


Кредит у банку

Банківське кредитування найстаріше і перевірене. Це варіант для тих, кому потрібні великі грошові суми - від 50 тис. грн. і вище.

Переваги банківського кредитування:

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

1. Високі ліміти сум

Якщо позичальникові потрібно серйозний кредит на покупку нерухомості, автотранспорту або позика на розвиток бізнесу - банк стане єдиним джерелом, здатним видавати великі позикові суми.

2. Спеціалізація кредитних програм

Банківська система має потужну інфраструктуру, поділ кредитуючих підрозділів на програмні напрямки.

Однак безліч недоліків банківського кредитування як і раніше роблять споживче кредитування невигідним для позичальника.

Недоліки:

1. Строгість вимог

Далеко не кожен може розглядатися банком як клієнт. Студенти і пенсіонери асто отримують відмову навіть при заявці на невеликі споживчі кредити.

2. Немає онлайну

Багато позичальники воліють проводити кредитні операції в режимі онлайн, а банк такої можливості як і раніше не дає - йти в банківське відділення.

3. Загальна тривалість очікування

Необхідність чекати зарахування грошей протягом декількох днів.

4. Відповідь «ні» клієнтам з поганою кредитною історією

Банки не часто наважуються кредитувати позичальників з поганою кредитною історією.

Кредит в МФО

Мікрофінансові організації сьогодні домінують на ринку споживчого кредитування. Вони видають мікрокредити на карту - невеликі позики, сумою від 500 до 50 000 грн., терміном від кількох днів до 1-2 років, що зараховуються онлайн на карту банку.

Переваги кредитування МФО очевидні:

1. Доступність

Споживчий кредит в МФО може взяти практично кожен повнолітній. Фінансові організації проявляють небачену гнучкість, кредитуючи навіть безробітних, студентів та пенсіонерів. Негативна кредитна історія також не є фактором для відмови в послузі.

2. Онлайн процес

Для отримання кредиту немає необхідності тягнутися до банківського відділення, чекати чергу, слухати розмови менеджера. Достатньо лише зайти на потрібний сайт, заповнити заявку, вислати на розгляд і отримати свої гроші протягом 10-20 хвилин.

3. Мінімальні вимоги

Для отримання онлайн кредиту потрібен мінімум - паспорт, ІПН, банківська карта. Даний тип кредитування не вимагає довідки про доходи і застав. Виключно мінімальні вимоги.