Час приготування: 45 хвилин

Порції: 3

Інгредієнти:

4 ст.л. вершкового масла

1 цибуля

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

1 зубчик часнику

200 г томатної пасти

1 лавровий лист

6 шт. чорного меленого перцю

4 гвоздики

2 ст.л. лимонного соку

1 ст.л. каперсів

1 ст.л. меду

1 кг філе тріски

200 г борошна

1 ч.л. солі

1/4 склянки олії

Приготування:

1. У великій каструлі розтоплюємо 4 столові ложки масла і додаємо дрібно нарізану цибулю. Варимо на середньому вогні близько 5 хвилин до тих пір, поки цибуля не стане м'якою і золотистою. Додаємо 1 подрібнений зубчик часнику, томатну пасту і продовжуємо готувати 5 хвилин, часто помішуючи, поки томатний соус не потемншає.

2. Додаємо 2 чашки овочевого бульйону і приправи. Доводимо до кипіння, потім накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і кип'ятимо 20 хвилин.

3. Тим часом миємо рибу рибу і просушуємо паперовими рушниками. У тарілці змішуємо 2/3 склянки борошна, 1 ч. л. солі і 1/2 ч. л. перцю. Велику каструлю ставимо на середній вогонь з 1/4 склянки олії. Як тільки масло нагріється, швидко занурюємо рибу в муку і поміщаємо у гарячу олію. Смажимо 3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.

4. У соус додаємо 2 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. каперсів, 1 ст. л. меду і перемішуємо. Додаємо рибу і тушкуємо, хвилин 5, перевертаючи. Посипаємо свіжою петрушкою і подаємо в гарячому або холодному вигляді.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт локшини з грибами і шпинатом.