Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Склад:

  • 1/2 склянки пшона
  • 1 середня цибуля
  • 1 велика морква
  • 200 г печериць
  • 1-2 ст. л. борошна
  • сіль і перець за смаком

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Приготування:

Смачний і ситний рецепт котлеток з грибами - ідеальний варіант для щоденного меню під час Великого посту. Спробуйте і вам точно сподобається.

Для приготування смачних пісних котлет нам знадобиться: борошно, пшоно, цибулина, морква, печериці, сіль і перець. Приступимо.

  1. Промиваємо пшоно, заливаємо водою (1,5 склянки), доводимо до кипіння. Як тільки закипить, зливаємо воду (щоб прибрати гіркоту з пшона).
  2. Знову заливаємо 1,5 склянки води, солимо і варимо до готовності. Коли каша буде готова, трохи охолоджуємо.
  3. Підсмажуємо цибулю (порізана кубиками), морква (натерти на крупній тертці), гриби (порізані пластинками).
  4. Перекручуємо через м’ясорубку смажені гриби з цибулею і морквою, пшоняну кашу. Солимо і перчимо за смаком. Додаємо борошно, добре перемішуємо.
  5. Змочуємо руки холодною водою і формуємо котлети. Обмочуємо в панірувальні сухарі або в борошні і смажимо на сковороді до золотистої скоринки з обох сторін.