Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 10

Інгредієнти:

  • 2 кг білокачанної капусти
  • 200 р моркви
  • 75 мл рослинного масла
  • 20 г кропу
  • 40 г томатної пасти
  • 1 г лаврового листа
  • сіль і перець за смаком
  • чорний перець за смаком
  • 20 г пшеничного борошна
  • 600 г качки

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Приготування:

Сьогодні ми покажемо як приготувати рецепт страви в духовці, яка сподобається кожному. Ми будемо готувати качку з тушкованою капустою і грибами та морквою. Тушкована качка виходить ще смачніше ніж запечена і має зовсім невелику калорійність. Щоб смачно і правильно приготувати рецепт з качкою потрібно точно знати скільки її загасити, оскільки м'ясо качки дуже ніжне. Також тушковану качку найкраще готувати в утятниці. Готуємо покроковий рецепт, який займе мінімум часу.

  1. Взяти половину домашньої або дикої качки (філе), попередньо опалену. Нарубати шматочками по 40–50 грамів, помити, просушити. Домашня качатина готуватися простіше. Качка повинна бути свіжою.
  2. В розігріьтй з рослинною олією, посуд з товстим дном покласти шматки качки і посмажити на середньому вогні близько 15 хвилин до утворення підсмаженої рум'яної скоринки.
  3. В розігрітий з рослинною олією, посуд з товстим дном покласти шматки качки і обсмажувати на середньому вогні близько 15 хвилин до утворення підсмаженої рум'яної скоринки.
  4. Коли вся рідина випарується, закласти до смаженої качки попередньо нарізану півкільцями цибулю, обсмажити на плиті 3–5 хвилин.
  5. Слідом додати нарізану соломкою моркву, обсмажити 3–5 хвилин. За смаком додати сіль,перець.
  6. Тонко шаткувати білокачанну капусту, додати в посуд де обсмажується качка з овочами, накрити кришкою, зменшити вогонь до середнього.
  7. Томатну пасту розвести половиною склянки води і додати до капусти. І, періодично помішуючи, тушкувати в простій каструлі або сотейнику протягом 15–20 хвилин. Спекотне готово.
  8. В кінці гасіння довести до смаку, додати попередньо пассерованую пшеничне борошно до кремового кольору, з'єднавши з невеликою кількістю рідини.
  9. Подавати як основну страву, посипавши дрібно подрібненим кропом. Також можна подавати з картоплею, рисом в томатному соусі, цибулею, використовувати у холодець і як солянка. Смачна тушкована качка і капуста готова. Приємного апетиту!