Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 2 ст. л. солі
  • окріп

Приготування:

Сьогодні ми покажемо як приготувати і скільки правильно варити яйця часу, щоб вони вийшли не круто і не в мішечок, а саме всмятку. Готування займає всього кілька хвилин. Все що треба, щоб зварити таке яйце - це звичайно ж курячі яєчка, сіль і гаряча вода.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще
  1. Якщо покласти яйця в холодну воду, то потрібно дочекатися закипання, зменшити вогонь і залишити варитися протягом 2 хвилин (і жовток і білок залишаться рідкі) або 3 хвилини (жовток буде рідким, а білок – майже твердим – це улюблений варіант).
  2. Є ще один варіант, як зробити цей рецепт. Акуратно кладемо яйця в киплячу воду (вони не повинні бути холодними!), залишаємо на 1 хвилину.
  3. Потім знімаємо з вогню, закриваємо кришкою і варимо 5 хвилин.
  4. В результаті ви отримаєте зварені всмятку яйця, де жовток буде рідким, а білок – твердим.
  5. Варити куряче яйце слід на невеликому вогні.
  6. Свіжі яйця (до 4 днів) варити треба трохи довше – хвилини на 2-3.
  7. Після закінчення варіння, обдайте яйця холодною водою – так вони будуть легше чиститися від шкаралупи.
  8. Перевірити, варене яйце або немає, можна так: пообертайте яйце. Якщо воно крутиться швидко — варене. Якщо повільно — сире.