Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 400 г курячого філе
  • 500 г круглого рису
  • 2 цибулини
  • 3 моркви
  • 6 зубчиків часнику
  • сіль за смаком
  • рослинне масло за смаком
  • приправа для плову за смаком

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом
Показати ще

Приготування:

  1. Сьогодні ми будемо готувати рецепт плову з куркою в глибокій сковороді. Щоб приготувати цей смачний покроковий рецепт швидко можна взяти розсипчастий рис, філе курки, а щоб плов був соковитий доповнити морквою, цибулею і часником. Також ви можете зробити вегетаріанський плов або дієтичний з індичкою. Вартість таких рецептів зовсім невелика. Простий і швидкий рецепт плову з м'ясом - це відмінне домашнє блюдо, яке сподобається кожному. Такий рецепт відмінно підійде для початківців. Приступимо.
  2. Цибуля нарізати великими квадратами (щоб він добре відчувався в плові).
  3. Моркву помити, почистити і потерти на крупній тертці.
  4. Курку порізати невеликими шматочками.
  5. На розігрітій звичайної сухій сковороді або каструлі без кришки обсмажити цибулю до золотистого кольору в рослинній олії, щоб він залишався соковитим.
  6. Додати порізане куряче філе ( можна замінити курячими ніжками) і злегка підсмажити разом з цибулею.
  7. До смаженого цибулі і курячому філе додають порізану брусочками моркву. Накрити кришкою і тушкувати близько 5 хвилин до пропареного стану. Курка стане м'якою.
  8. Відкрити кришку і покроково додати спеції: барбарис, зіру (кумин), куркуму, суміш перців, сіль. З сіллю потрібно бути обережним — рис дуже добре вбирає сіль, і виправити пересолений плов навряд чи вийде.
  9. Залити водою, щоб вона покривала м'ясо. Готуватися він повинен на невеликому вогні під кришкою близько 20-25 хвилин.
  10. Тепер головне, рис промити (4-5 раз під водою – так щоб вода текла прозора). Засипати рисом м'ясо і, головне, не перемішувати.
  11. Останній етап – залити рис водою, щоб вона покривала його на 1,5-2 див. Тушкувати під кришкою. Варимо рис правильно і обережно, щоб він не вийшов слипшимся.
  12. За 15 хвилин беремо 6 зубчиків часнику, не очищаючи його вдавлюємо в рис. Знову накриваємо кришкою і готуємо до готовності рису і повного вбирання води ще близько 10 хвилин. Золотистий курячий плов готовий. Переконайтеся сто це найкращий російський рецепт смачного рису.