Сьогодні ми покажемо вам рецепт приготування кращого шашлику з свинини й інших видів м'яса. Розкриємо секрети смачних шашликів і соковитого маринаду. Ви дізнаєтеся рецепт грузинського шашлику з ківі, рецепт маринаду з оцту, з армянсим вином, в томатному соку, з кефіром, майрнезом, на мінералці, на пиві і з соєвим соусом. Ви заінтриговані? Тоді приступимо.

Шашлик зі свинини в оцті

Час приготування: 35 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 1 кг цибулі
  • 1,5 л води
  • 2 кг свинячої шиї
  • 3 ст. л. оцту
  • 2 ст. л. солі
  • 2 ст. л. цукру
  • чорний перець за смаком

Приготування:

  1. М'ясо нарізати шматками, цибулю — великими кільцями, викласти шарами в каструлю, поперчити м'ясо. Виготовити маринад (змішати воду, сіль, оцет і цукор) і залити ним м'ясо, каструлю прибрати на ніч у холодильник.
  2. Розігріти вугілля. М'ясо змішати з цибулею насадити на шампури і смажити до готовності. Перед подачею на стіл полити вином. Приємного апетиту!

Шашлик зі свинини в гранатовому соку

Час приготування: 35 хвилин

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 500 г цибулі ріпчастої
  • 1 кг свинини
  • 300 мл гранатового соку
  • 2 помідора
  • 1 ст. л. коньяку
  • 2 ст. л. солі
  • перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Добре промиваємо свинину і нарізаємо її. Кожен шматок натираємо невеликою кількістю солі і чорного перцю, кладемо в тару, де буде маринуватися шашлик, наприклад, в каструлю. Цибулю ріжемо товстими кільцями (до 1 см) і кладемо до м'яса.
  2. Заливаємо м'ясо гранатовим соком (якщо сік сильно розбавлений, слід збільшити його кількість удвічі) і коньяком, після чого заливаємо водою, поки весь вміст каструлі не опиниться під рідиною. Руками ретельно перемішуємо майбутній шашлик, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник не менше, ніж на 3 години.
  3. Нарізаємо кожен помідор на 4 частини. Нанизуємо на шампур спочатку шматочок помідора, потім м'ясо, чергуємо з кільцями цибулі, і в завершенні ще шматочок помідора (в такому випадку м'ясо виходить соковитіше).
  4. Розміщуємо шампури над вугіллям. Смажимо, періодично перевертаючи, при кожному переворот поливаємо шашлик невеликою кількістю маринаду. Час готування залежить від бажаного ступеня підсмажування м'яса.

Шашлик свинячий у цибульному соку

Час приготування: 20 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 1 кг свинини
  • 1 кг цибулі
  • 100 мл соняшникового масла
  • перець чорний мелений за смаком
  • перець червоний мелений за смаком
  • базилік за смаком
  • кумін за смаком

Приготування:

  1. М'ясо нарізати однаковими кубиками середнього розміру.
  2. Лук пропустити через м'ясорубку або натерти на дрібній тертці, і вичавити через марлю цибулевий сік, дуже важливо, щоб цибульна м'якоть не потрапила в сік.
    В отриманому соку шашлик повинен промаринуватися 1-4 години без додавання будь-яких приправ і солі.
  3. Далі, віджавши м'ясо від соку, додати олію і приправи.
    Вимісити протягом 5-10 хвилин м'ясо з маслом і приправами, за принципом, як замішується тісто.
    За 5-10 хвилин до початку приготування посолити.
  4. Нанизати м'ясо на шампура і готувати на мангалі 15-20 хвилин до того моменту, поки сік, що виходить з надрезанного шашлику, не стане прозорим. Смачного!

Шашлик зі свинини по-пітерськи

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 6

Складові:

  • морська сіль за смаком
  • 1 кг білого лука
  • 3 кг свинячої шиї
  • перець чорний мелений за смаком
  • 1/2 склянки червоного сухого вина

Приготування:

  1. Свинину порізати на рівні шматки, приблизно розміром з дитячий кулачок. Викласти у велику каструлю.
    Цибулю почистити і дуже дрібно порубати, найкраще за допомогою техніки. Засипати цибулю в каструлю з м'ясом, посолити, поперчити і добре перемішати руками. Закрити каструлю кришкою меншого діаметру, гарненько придавити, щоб виступив сік, і на ніч прибрати в холодильник.
  2. За 2 години до приготування м'яса влити вино, перемішати.
    Розігріти вугілля. Нанизати шматки на шампури, обтиску рукою, щоб м'ясо щільно облягала шампур. М'ясо смажити до готовності.
    Подавати шашлик з великою кількістю зелені, овочевим салатом і червоним вином.

Шашлик на коньяку

Час приготування: 2 год

Порції: 6

Складові:

  • 3 кг свинини
  • 1 стакан коньяку
  • 1 цибулина
  • гвоздика за смаком
  • 1 пучок петрушки
  • базилік за смаком
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Свинину нарізати на 4-5 частин. Першу частину викласти в посуд приправити спеціями (приправами).
    Нарізати цибулю великими кільцями, викласти в посуд до м'яса.
    Викласти другу частину м'яса в посудину. Порубати зелень, посипати м'ясо в мисці.
    Таким чином викладати все м'ясо. Залити все коньяком.
  2. Маринувати 8-16 годин. Перед приготуванням посолити, поперчити.

Шашлик по-гірськи зі свинини

Час приготування: 3 години

Порції: 6

Складові:

  • 2 кг ріпчастої цибулі
  • 3 кг свинини
  • 1/2 ч.л. шафрану
  • 2 с.л. базиліка
  • мелений червоний перець за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • сіль за смаком
  • 1 л червоного сухого вина
  • 2 ч.л. кмину
  • щіпка меленого коріандру
  • 20 г рубаною петрушки

Приготування:

  1. Свинину, предварінельно розморозивши, нарізаємо кубиками. Ріжемо цибулю кільцями і подрібнюємо петрушку.
    Все м'ясо викладаємо в глибокий посуд (підійде будь-яка посудина, головне, щоб було зручно перемішувати). Зверху засипаємо цибулю і все приправи, крім солі. Ретельно перемішуємо, обтираючи кожен шматочок м'яса.
  2. Вливаємо вино (вино повинно бути кімнатної температури) так, щоб воно їли визирало, і ще раз перемішуємо. Придавлюємо вантажем на 1-2 години (в теплому місці).
    Одержаний маринад зливаємо на половину (маринад злити в ємність, пізніше їм будемо поливати). М'ясо ставимо в холодильник на ніч.
  3. М'ясо нанизуємо на шампури, і смажимо 10-15 хвилин на розпеченому до красна мангалі, постійно перевертаючи. Поливаємо заздалегідь злитим маринадом, перед подачею прикрашаємо нарізаною петрушкою. Смачного!

Шашлик зі свинини в кефірному маринаді

Час приготування: 2 год

Порції: 6

Складові:

  • 2 кг свинини
  • 3 цибулі
  • 1 упаковка смечі спецій для м'яса на грилі
  • 500 мл кефіру 1% жирності

Приготування:

  1. Нарізати цибулю тонкими кільцями.
  2. М'ясо промити нарізати невеликими шматочками в чашку, посипати спеціями і перемішати ретельно.
  3. Взяти чисту 3-х літрову банку, на дно посипати цибулю, потім викласти шар м'яса, цибуля, м'ясо ... верхній шар повинен бути цибулю. Залити кефіром, легенько покрутити банку, щоб випустити повітря, закрити кришкою і поставити в холодильник на ніч.
  4. Готувати на березовому вугіллі.

Шашлик зі свинини зі сливами

Час приготування: 1 година

Порції: 4

Складові:

  • 350 г свинячого філе
  • 2 ч.л. меленого перцю чилі
  • 1 ч.л. коричневого цукру
  • 1 ч.л. меленого кмину
  • щіпка меленого червоного перцю
  • 1/2 ч.л. солі
  • 4 сливи
  • 3 ст.л. желе зі смородини

Приготування:

  1. Змішати чилі, кмин, цукор, перець і сіль і обваляти порізану на шматочки свинину. Сливи розрізати на чотири частини, нанизати на шампури упереміш з м'ясом. Покласти на решітку в сковороді для гриля.
  2. Сковороду поставити на гриль близько до вогню. Обсмажити м'ясо з двох сторін, потім обмазати желе і готувати по 20 секунд з кожної сторони. Смачного!