Перед вами меню на травневі свята. Ми зібрали оригінальні, смачні святкові страви, готувати швидко і просто. Вихідні на природі відмінно доповнять небычные рецепти для пікніка: барбекю, шашлики, рецепти з риби, для дітей, а також легкі закуски.

Картопляний салат із зеленим горошком і маринованими огірочками

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 3-4

Інгредієнти:

  • 220 г картоплі
  • 4 ст. л. зеленого горошку
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 цибуля-порей
  • 2 ст. л. подрібненої м'яти
  • 2 ст. л. подрібненого зеленого лука
  • 1 ч. л. соку лимона
  • 2 пучка кресс-салату
  • перець за смаком

Приготування:

  1. В підсоленій воді відваріть картоплю і остудіть. Не зливайте Воду. Додайте в неї 1 чайну ложку солі і доведіть до кипіння. Додайте горошок і варіть на середньому вогні близько 5 хвилин.
  2. На сковороді розтопіть вершкове масло і оливкове масло. Додайте нарізану тонкими скибочками цибулю-порей, зменшіть вогонь і тушкуйте, помішуючи, близько 5 хвилин.
  3. Залиште 1/2 склянки води з-під картоплі, потім процедиет горошок і додайте в сковороду. Потім покладіть половинки картоплі разом з водою і доведіть до слабкого кипіння, помішуючи.
  4. Додайте подрібнену м'яту і зелений лук, а також лимонний сік і приправте сіллю з перцем. Зніміть сковороду з вогню і перемішайте вміст з крес-салатом. Приємного апетиту!

Гостра сирна закуска

Час приготування:10 хвилин

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Порції: 3-4

Інгредієнти:

  • 2 пачки плавленого сиру
  • 3 болгарських перцю
  • 2-3 зубчики часнику
  • 50-80 г майонезу
  • червоний мелений перець за смаком

Приготування:

  1. Сир натираємо на крупній тертці.
  2. Стручковий перець нарізаємо дрібними кубиками.
  3. Плавлений сир, дрібно рубаний часник, стручковий перець, майонез і мелений перець перемішуємо разом.
  4. Викладаємо гіркою в салатник або робимо кульками і викладаємо на листя зеленого салату.

Барбекю з індичатини

Час приготування: 35 хвилин

Порції: 3-4

Інгредієнти:

  • 1 індичка (філе з кісткою)
  • 1/4 склянки хлібних крихт
  • 1/2 склянки подрібненої кураги
  • 1/4 склянки подрібнених горіхів пекан
  • 2 ст. л. яблучного соку
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • щіпка сухого розмарину
  • 1/4 ч. л. часниковою солі
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 1 ст. л. води

Приготування:

  1. Звільніть м'ясо від кістки.
  2. В самій товстій частині шматка робимо надріз у вигляді кишені.
  3. Беремо миску і змішуємо в ній хлібні крихти, курагу, горіхи, яблучний сік, масло, розмарин і часникову сіль.
  4. Потім цю суміш кладемо в підготовлений кишеню і зшиваємо краю товстою ниткою.
  5. Готуйте індичку в закры­тому грилі до тих пір, поки випливає з неї сік не стане прозорим.
  6. Змішай­ті гірчицю з водою і цією сумішшю змащуйте час від часу індичку.

Сумбрія з лимоном на грилі

Час приготування: 35 хвилин

Порції: 3-4

Складові:

  • 2 скумбрії
  • 1 лимон
  • 1 ч.л. чебрецю
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. Промиваємо скумбрію, очищаємо від нутрощів. Робимо порційні надрізи на ще замороженої риби (розрізати заморожену рибу набагато простіше, ніж після її приготування).
  2. Лимон нарізаємо півкільцями, часточки вставляємо в надрізи між рибою. Які залишилися лимоном побризкайте скумбрію. Полийте рослинним або оливковою олією.
  3. Посоліть, поперчіть, посипте сушеним чебрецем.
  4. Загорніть рибу у фольгу і залиште на 30 хвилин.
  5. Розгорніть фольгу, акуратно помістіть рибу на гриль, обсмажуйте на вугіллі протягом 10 хвилин з кожного боку.
  6. Подавайте з рибним соусом. Смачного!

Форшмак з оселедця для бутербродів

Час приготування: 35 хвилин

Порції: 3-4

Складові:

  • 3 яйця курячі
  • 1 оселедця
  • 100 г яблука кисло-солодкого
  • 70 г білого батона
  • 30-50 г вершкового масла
  • перець за смаком чорний мелений
  • зелень за смаком

Приготування:

  1. Яйця відварити, хліб замочити у воді.
  2. Оселедець почистити і нарізати невеликими шматочками. Додати нарізане масло і шматочки цибулі.
  3. Яблуко почистити, нарізати і додати до оселедця разом з віджатим хлібом. Поперчити.
  4. Блендером збити до отримання однорідної маси.
  5. Яйця дуже дрібно порубати ножем, додати в форшмак.
  6. Готовий форшмак потрібно поставити в холодильник для охолодження маси, а потім викласти на порційне блюдо і прикрасити рубаною зеленню і свіжими огірками. Смачного!

Мисливська каша на вогні

Час приготування: 40 хвилин

Порції: 3-4

Складові:

  • 4 помідори
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 50 г вершкового масла
  • 1-2 ст.л. рослинної олії
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • 600 г курячих потрухів
  • 1 пучок зелені за смаком
  • 2 склянки гречаної крупи

Приготування:

  1. Гречану крупу переберіть і добре промийте. Залийте окропом у співвідношенні 1 до 2 і варіть на середньому вогні без солі до готовності.
  2. На сковороді в рослинному і вершковому маслі підсмажте подрібнену цибулю. Далі додайте нарізані помідори. Гасіть без кришки до повного розм'якшення 10 хвилин. Додайте до цибулі і помідорів промиті курячі тельбухи. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте дрібно посічену зелень.
  3. Як тільки каша буде готова, перекладіть її в сковороду до потрухів, цибулі, помідорів. Важливо, щоб гречка рівномірно лежала зверху потрухів. Заважати не потрібно. Накрийте блюдо кришкою і тушкуйте на маленькому вогні близько 15 хвилин. За бажанням додайте ще трохи вершкового масла. Перед подачею дайте каші трохи настоятися.

Свинячі медальйони на грінках

Час приготування: 40 хвилин

Порції: 5-6

Складові:

  • 600 г свинини
  • 70 мл рослинного масла
  • 100 г вершкового масла
  • 75 г борошна + 2 ст.л.
  • 500 мл молока
  • 50 г сиру
  • 1 сік лимона
  • 10 скибочок хліба
  • 250 г грибів
  • 1 яєчний жовток
  • 2-3 баклажана
  • сіль за смаком
  • перець білий за смаком

Приготування:

  1. М'ясо нарізаємо на невеликі на скибочки, відбиваємо, занурюємо в борошні й обсмажуємо з обох сторін на грилі.
  2. У невеликій каструльці розігріваємо вершкове масло, додаємо борошно (2 ст. Л.), Потім залийте гарячим молоком і швидко розмішайте.
  3. Варіть 20 хвилин, постійно помішуючи.
  4. Наріжте гриби скибочками і обсмажте на олії з сіллю і перцем.
  5. Скибочки білого хліба (без кірки) теж обсмажте на вершковому маслі.
  6. Покладіть грінки в великий посуд, на них викладіть м'ясо і тушковані гриби.
  7. У теплий соус влийте лимонний сік і збитий жовток.
  8. Процідіть через сито на грінки з м'ясом і грибами, посипте тертим сиром і знову поставте в гриль, поки не зарум'яниться.
  9. Баклажани очистити, нарізати скибочками, посоліть і дайте постояти 10 хвилин, щоб виділився гіркий сік. Його злийте.
  10. Після цього підсмажте скибочки баклажанів по обидва боки.

Картопляний салат з кропом

Час приготування: 25 хвилин

Порції: 5-7

Складові:

  • 1 кг картоплі
  • 1 стакан сметани
  • 1/2 склянки майонезу
  • 1 ст.л. яблучного оцту
  • 1/2 цибулі
  • 1/2 пучка кропу
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Картоплю очистіть, промийте, наріжте кубиками і відваріть до готовності в підсоленій воді. Відварену картоплю остудіть.
  2. Для приготування заправки змішайте майонез, сметану і яблучний оцет.
  3. В отриману заправку додайте дрібно нарізану цибулю, кріп, сіль і перець.
  4. Залийте теплу картоплю приготовленої заправкою, ретельно перемішайте.
  5. Надішліть картопляний салат на пару годин в холодильник.