Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 300 г яловичини
  • 2 яйця
  • 2 середніх цибулини
  • 6-8 картоплин
  • сіль і перець за смаком
  • масло для смаження за смаком

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Приготування:

  1. Цього разу ми покажемо вам як приготувати смачні картопляні зрази з м'ясом. Рецепт можна готувати в духовці або на сковороді. Зробити страву можна також з грибами, сиром та капустою. Покроковий рецепт з фото на всі випадки життя.
  2. Картоплю відварити "в мундирі", трохи остудити, очистити і розім'яти в пюре. Посолити і додати сире яйце, добре перемішати.
  3. Відварену яловичину пропустити через м'ясорубку або подрібнити у блендері разом з вареним яйцем.
  4. Обсмажити дрібно нарізану цибулю на рослинній олії, додати до фаршу, перемішати, посолити, поперчити за смаком.
  5. Сформувати зрази. Дуже зручно за допомогою харчової плівки, змащеній маслом - так зрази будуть ідеально ровненькими, а руки чистими. До того ж, економить час і нерви: столову ложку пюре з гіркою розім'яти в коло, в центр покласти столову ложку фаршу, розрівняти. Підняти краї плівки, з'єднуючи разом картопляного краю "пиріжка", защепити і надати форму котлетки.
  6. Розігріти в сковороді олію, зменшити вогонь до помірного і викласти зрази. Смажити 3-5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки, додатково обсмажити кожен бік. Перевертати краще тільки один раз - так зрази точно залишаться цілими.
  7. Їсти можна як у гарячому, так і в холодному вигляді, зі сметаною або майонезом, змішаним з часником - за смаком! Приємного апетиту!