Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 2 л чистої води
  • 200 г чорносливу
  • 4 ст. л. цукру

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Приготування:

  1. Перед вами рецепт кращого компоту з чорносливом. Користь компотів із сухофруктів відома всім. Готувати рецепт дуже просто і швидко. Щоб правильно приготувати напій важливо слідувати всім правилам. Зварити компот також можна з курагою, родзинками, урюком. Додати яблуко. Тоді у вас вийде справжній узвар. Не забудьте, що всі сухофрукти (курага, родзинки, чорнослив) потрібно замочувати і ретельно промивати перед використанням.
  2. підходящу, можна товстостінну каструлю наливаємо необхідне нам кількість води. Ставимо її на сильний вогонь. Нагріваємо до кипіння.
  3. Тим часом готуємо чорнослив.
  4. Обполіскуємо його в прохолодній воді, кладемо в глибоку миску і заливаємо окропом буквально хвилини на 3.
  5. За час відкидаємо розпарений сухофрукт на друшляк або сито. Зайва нехай вода стече.
  6. Як тільки вода в каструлі закипить, висипаємо туди чорнослив.
  7. Тут же вогонь зменшуємо і продовжуємо варити. Вміст каструлі помішуємо час від часу.
  8. Після повторного закипання варимо компот хвилин 10.
  9. Далі додаємо цукровий пісок. Знову добре перемішуємо. Проварюємо ще не більше п'яти хвилин.
  10. Через 5 хвилин знімаємо каструлю з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо на деякий час, щоб компот настоявся.
  11. Компот з чорносливу готовий!
  12. Перш ніж насолоджуватися смачним і ароматним напоєм, його обов'язково потрібно процідити через кілька шарів марлі, щоб компот став прозорим.