Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 2 шт свинячого язика
  • 1 цибулина
  • 2 лаврових листа
  • 10 г желатину
  • 1 яєчний білок
  • сіль за смаком
  • зелень за смаком

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Приготування:

  1. Сьогодні ми покажемо вам як смачно і правильно зробити холодець зі свининою, а саме зі свинячим язиком. Приготувати такий рецепт не складе особливих труднощів, все що вам знадобиться - це небагато часу і свинячий мову. Також низька калорійність цієї страви порадує багатьох. Готуємо покроковий рецепт холодцю, який відмінно доповнить будь-який стіл. Доповнити рецепт також можна овочами і майонезом.
  2. Мова ретельно вимити, перекласти в каструлю і залити холодною водою. На сильному вогні довести воду до кипіння, потім цю воду злити і мови ще раз промити.
  3. Знову залити мови холодною водою, додати цибулю і пару лаврових листочків. На невеликому вогні варити мови 2 години під кришкою. За півгодини до готовності воду необхідно посолити.
  4. Готові відварні мови відразу опустити в холодну воду до повного охолодження.
  5. Мови для заливного ретельно очистити від шкірки.
  6. Бульйон, в якому варився язик, охолодити, ложкою зняти жир і процідити через щільну марлю.
    Для заливного знадобиться приблизно 500 мл бульйону.
  7. Для бульйону необхідно збити трохи підсолений білок в густу піну.
  8. В охолоджений бульйон додати білкову піну і перемішати.
  9. Довести бульйон з білком до кипіння, остудити і знову довести до кипіння. Після того, як двічі його закип'ятити, білок згорнеться білими грудками. Варимо ретельно, щоб м'ясо не було сухе.
  10. Далі його необхідно процідити через щільну марлю. Тепер бульйон для заливного стане набагато прозорішим.
  11. Бульйон знову нагріти і з'єднати з набряклим желатином, ретельно перемішати до повного розчинення желатину. При необхідності трохи досолити.
  12. Відварний язик нарізати невеликими порційними шматочками.
  13. Розкласти скибочки на блюді в необхідному порядку. За бажанням прикрасити.
  14. На дно тарілки налити трохи бульйону, ложкою поливаючи кожен скибочку і прикраса, щоб зафіксувати оформлення страви. Поставити тарілку на 20 хвилин у холодильник.
  15. Потім залити бульйоном всю тарілку і знову прибрати в холодильник на 3 години до повного застигання. Смачний рецепт холодцю зі свинини готовий. Приємного апетиту!