Декілька днів тому підземний перехід біля станції метро Університет розчистили від МАФів. Боротьбу з такими спорудами влада розпочала вже давно. Результати діяльності столичних очільників в цій сфері прокоментував голова київського міського осередку політичної партії Громадський рух «Рідна країна» Олександр Федоренко.

«Я думаю, всі помітили вибірковість знесення ТС по столиці. Часто перевіряючі органи просто не помічають на скільки вони перешкоджають пересуватись, не відповідають вимогам пожежної безпеки або просто псують загальний вигляд історичних частин міста. Звичайно, те, що владі було потрібно аж 5 років, щоб розчистити прохід підземного переходу в центрі міста означає, що хтось дуже довго і, скоріше за все, не безкоштовно закривав очі на їхню присутність.»

Політик розповів і про інший бік цієї проблеми.

«Безумовно, заручниками такої діяльності столичної влади стали підприємці. Сьогодні їм доводиться приймати правила гри, які встановлюють міські очільники. Звичайно, часто за місця в тій, чи іншій локації також просять гроші. Яскравий приклад стався декілька років тому, коли інспектори відділу благоустрою вимагали гроші від приватного підприємця, який розмістив чотири автокав’ярні в районному парку. За безперешкодне продовження роботи бізнесмену встановили таксу в десять тисяч гривень щомісяця.»

Олександр Федоренко також навів приклад вибіркового зносу.

Популярные статьи сейчас
3G в Украине больше не будет: к чему готовят мобильные операторы Украинцам готовят тарифный удар после отопительного сезона Показатели счетчика уже не аргумент: украинцев заставляют платить за свет больше, чем "накрутили" Новая смертельная болезнь набирает обороты - "корона" помогла ей обойти иммунитет
Показать еще

«На Дарницькій площі анонсували ліквідацію кіосків, але знесли лише ті, які закривали магазин Рошен.

Цікава історія також сталася в липні 2016 року, коли комунальники демонтували всі МАФи, крім Рошену. І тільки під тиском власників, які втратили торгові місця, міський голова Кличко таки пообіцяв знести магазин.

Підсумовуючи, можна сказати, що влада знищує МАФи або бездумно, або за гроші. Вони не можуть зрозуміти, що, можливо, один кіоск годує цілу сім`ю. На мою думку, перед тим, як руйнувати, потрібно було розробити зрозумілий механізм легалізації та унормувати всі правила, прибравши корупційну складову в процесі оформлення документів. Але такий план повністю суперечить заробітчанським настроям, тому ситуація сьогодні залишається саме такою.»