Вчора Рада безпеки ООН відмовилася розглядати український мовний закон на вимогу Росії. На думку представника РФ Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який був прийнятий 25 квітня, суперечить Мінським домовленостям.

Цікаво, що ця подія збіглась з інавгурацією Президента Зеленського. Результати голосування прокоментувала експерт «Громадського руху «Рідна країна» Валентина Різник.

«За результатами голосування «проти» проголосували представники 5 країн - Франції, Німеччини, США, Бельгії, Польщі. Утримались 4 - Республіка Кот-д'Івуар, Індонезія, Кувейт та Перу. Підтримали розгляд – Китай, Екваторіальна Гвінея, Домініканська Республіка, Росія та Південна Африка.»

Експерт зазначила, що такий результат не може задовольнити дипломатичні потреби України в умовах війни на сході.

«Говорити про провал дипломатичної роботи МЗС України вже немає сенсу – маємо, що маємо. На жаль, попередні очільники 5 років працювала над тим, щоб втриматись на посадах і міжнародні питання їх не дуже цікавили. Але зі зміною влади, слід звернути увагу на країни, які зазвичай голосують проти України, оскільки в даному випадку Росію підтримав навіть представник Китаю - постійного члена Радбезу (і не вперше). До того ж, з початком російської агресії ми поступово почали втрачати прихильників, адже «за» позитивні резолюції для України з кожним роком стали голосувати все менше країн. Для того, щоб сформувати міцну коаліцію на міжнародному рівні, потрібно активно працювати з країнами, які голосують з Росією в унісон і боротись за кожен голос, адже підтримка інших країн є одним з інструментів боротьби з агресором.»

Популярные статьи сейчас
Кто из украинцев останется без льгот в 2024 году Готовьте кошельки: украинцам через считанные дни повысят тарифы на коммуналку, что подорожает Украинцам готовят тарифный удар после отопительного сезона Показатели счетчика уже не аргумент: украинцев заставляют платить за свет больше, чем "накрутили"
Показать еще