14 травня, о 18:30 у приміщенні Українського інституту майбутнього (вул. О. Гончара, 65, пов. 6) ми презентуємо розділ Економічної Стратегії "Україна 2030Е — країна з розвинутою цифровою економікою".

Чи знаєте ви, що частка цифрової економіки у ВВП найбільших країн світу складає від 6 до 15%. У 2030Е вона досягне 50–60%. В Україні на сьогодні її частка — близько 4%.

Цифрова економіка — це не окремий сектор ВВП, як, наприклад, IT або промисловість, це платформа трансформації секторів економіки та сфер життя. 
Крім підвищення рівня продуктивності, яке отримують компанії від цифрових технологій, є ланцюг непрямих переваг від цифровізації, — заощадження часу, створення нової цінності та попиту на нові товари й послуги. Та навіть нових індустій 

Цифровізація вже сьогодні змінила окремі галузі. Наприклад, Alibaba не веде власної торгівлі, Uber не володіє власним автопарком, Airbnb не має власних готелів. Виробники сталі впроваджують коботів на своїх заводах, в аграріїв з'являються роботи, які знищують бур'яни, не використовуючи пестицидів.

Завдяки цифровим технологіям в України з'явився шанс. Ми можемо зробити інноваційний стрибок та кардинально покращити рівень життя, економічного розвитку та конкурентоздатності країни.

Чи реально збільшити номінальний ВВП України у 8 разів до $ 1 трлн у 2030Е? Цілком, якщо розпочати масштабну технологізацію, цифровізацію та трансформації, починаючи від держапарату і до всіх індустрій та сфер життя людини (цифрові робочі місця, «розумні» міста, цифровізація освіти, туризму, енергетики тощо).

Популярные статьи сейчас
Должны появиться без повестки: кого ждут в ТЦК с 1 апреля Заплатите от 17 000 до 51 000 грн: украинцев предупредили о штрафах с 1 апреля Показатели счетчика уже не аргумент: украинцев заставляют платить за свет больше, чем "накрутили" Новая смертельная болезнь набирает обороты - "корона" помогла ей обойти иммунитет
Показать еще

Про це ми розповімо під час презентації розділу Економічної Стратегії "Україна 2030Е — країна з розвинутою цифровою економікою". Для реєстрації: www.bit.ly/2vKVvQ6

Питання, що будуть розглядатись:

  • Концепція Стратегії України 2030: чому цифровізація є найважливішим фактором досягнення ВВП $ 1 трлн
  • Сценарії розвитку цифрової економіки України
  • Важливість інфраструктурних цифрових платформ
  • Ініціативи і проекти цифрової трансформації в Україні
  • Ризики та вигоди цифровізації

Спікери:

  • Анатолій Амелін, економіст, директор економічних програм Українського інституту майбутнього
  • Валерій Фіщук, BDM/GR Cisco, член ради директорів Digital Transformation Institute, віце-президент асоціації «Інноваційний розвиток України»
  • Єгор Чернєв, консультант з інновацій та цифрової трансформації, голова ГО Innovative Nation, член ради руху Industry 4.0 Ukraine
  • Володимир Матюшко, кандидат технічних наук, незалежний експерт з ІКТ, цифрових інфраструктур та суспільства
  • Олександр Юрчак, директор Асоціації "підприємств промислової автоматизації України"