Вулкан, розташований в штаті Вайомінг може знищити людство

Така гучна заява вчених шокує. На їхню думку, супервулкан здатний знищити всіх людей на планеті всього за кілька місяців, спровокувати вулканічну зиму і голод на землі. У NASA шукають спосіб протистояти природного лиха. Вартість плану становить близько 3,46 мільярда доларів.


Космічне агентство наполягає на тому, що попереджувальні заходи варто проводити якомога швидше. У Вайомінгу знаходиться величезний резервуар магми. Саме за рахунок нього підігріваються місцеві гейзери і гарячі басейни. Через рекордного скупчення цієї магми існує небезпека для людства. Більш того, дослідження показали, що вулкан, готовий до виверження. За підрахунками вчених, згубне виверження відбувається кожні 100 тисяч років. У людства просто не залишиться шансів вижити. Також відомо, що запасів їжі на планеті зазвичай вистачає лише на 74 дні, після чого люди просто не зможуть знайти спосіб виживання.


Як повідомляється, NASA бачить вирішення проблеми в екстреному охолодженні, що допоможе затримати виверження. Для цього необхідно просвердлити отвір глибиною 10 км і прокачувати воду під високим тиском. Таким чином, температура почне повільно знижуватися. Як вже зазначалося, ціна такого проекту становить приблизно 3,46 млрд дол.
Паралельно необхідно створювати геотермальний завод для виробництва електроенергії з низькою собівартістю.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, раніше життя індонезійського острова Сулавесі перетворилася на справжнісіньке пекло: відразу три стихії почали нападати на клаптик землі, люди пережили землетрус, цінами, а після - виверження вулкана Сопутан. В результаті страшної катастрофи загинуло майже 1600 осіб, ще більше отримали травми.


Як повідомляв портал "Знай.uа" у мережі показали, що залишилося від Індонезії.


"Знай.uа" писав, що відразу три стихійні лиха атакували нещасний острів: моторошні фото.