Через півроку після смерті видатного вченого сучасності Стівена Хокінга світ побачив останню його працю: книгу "Короткі відповіді на великі питання". В ній Хокінг попереджає суспільство про швидкий розкол на "слабких" і "сильних" і розповідає, хто в процесі своєрідної "самоэволюции" нарешті здобуде перемогу.

Як повідомляє The Times, легендарному фізику було що сказати людям. Зокрема, Хокінг стверджує, що розвиток генної інженерії одного разу призведе до того, що серйозне втручання у природний розвиток людини і порушить процес, який діяв як годинник протягом мільйонів років.

"Ми зараз вступаємо в нову фазу того, що може називатися самостійно розробленою еволюцією, в якій ми зможемо змінити і вдосконалити нашу ДНК, виправити її", - йдеться в книзі.

Вчений вважає, що штучні зміни в ДНК поліпшать розумові здібності людини, зроблять її практично невразливою перед хворобами, збільшать середню тривалість життя і навіть допоможуть справлятися з агресією. В кінцевому підсумку вийде, що суспільство розділиться на "удосконалених" і на звичайних людей, останні, зрозуміло, будуть серйозно програвати в нерівній битві за існування.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Як тільки такі суперлюди з'являться, з'являться суттєві політичні проблеми зі звичайними людьми, які не зможуть конкурувати. Вони або вимруть або стануть неважливими. Ще один варіант - відбудуться гонки істот, які постійно удосконалюються", - написав фізик.

Нагадаємо група вчених розробила новий спосіб прискорення електронів за допомогою хвиль, що виникають в плазмі при бомбардуванні протонами.

Як повідомляв "Знай.uа", в астрології відбулося дуже гучне "відкриття", або іншими словами - спростування. Фізики заявили, що існуючі поняття про чорні діри помилкові.

Також "Знай.uа" писав про те, що сигнал з посланням миру і надії, який належав Стівену Хокінгу, було відправлено до космосу.