Глобальне потепління не тільки стане причиною підвищення рівня Світового океану, але і позбавить мільйони людей пива всіх сортів і смаків.

До такого висновку прийшли фахівці з Університету Каліфорнії в Ірвіні. Так, відповідно до опублікованого в журналі Nature Plants дослідження, зміщення кліматичних зон і постійні коливання температури значно знизять врожайність ячменю в помірних широтах, а це може вплинути на доступність і ціну пива по всій планеті.

В дослідженні вчені підкреслюють, що в помірних широтах постійно знижується кількість опадів, що для фермерських господарств, зайнятих вирощуванням ячменю, дуже неприємна новина.

Також фахівці переконані, що вже на початковому етапі зростання середньої температури на планеті врожайність ячменю впаде на 17 відсотків. Примітно, що першими постраждають виробники сировини для цього напою в Європі та Північній Америці, а саме в цих регіонах варять найсмачніше пиво.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

При цьому вчені запевняють, що на частині території США, а також на Уралі і в Поволжі ці процеси спровокують формування найбільш прийнятних умов для вирощування ячменю — при вирощуванні злакових у "новому" кліматі врожайність може зрости на 50–60 відсотків.

Нагадаємо, що не пройшло і ста років, як військові США визнали існування секретної бази, яка знаходиться в Гренландії. Всьому виною глобальне потепління, сніг і лід, який приховував базу - зрадницьки розтанув.

Як повідомляв портал Знай.uа, Нострадамус пропонує людям рятуватися втечею, залишаючи ліси і гори. А далі він пише, що море кишітиме трупами, тому як у нього будуть змиті сім великих міст.

Також портал Знай.uа писав, що п'ять найбільших у світі м'ясо-молочних компаній, включаючи Тайсон, Каргілл із США і молочні фермери Америки, щорічно відповідають за збільшення викидів парникових газів більше, ніж будь-яка з найбільших у світі нафтогазових компаній.