Буквально днями фахівці з Массачусетського технологічного інституту показали світові матеріал, який може самостійно відновитися, причому повністю. Дивний той факт, що енергію для лікування матеріал забирає буквально з повітря, передає Engadget.

Під час створення унікального полімеру дослідники звернули увагу на фотосинтез у рослин. Вихідний матеріал було отримано з гелеобразного полімеру з хлоропластами (речовини, які відповідають за фотосинтез).

В результаті при пошкодженнях полімеру хлоропласти поглинали вуглекислий газ і виробляли глюкозу, яка виступала будівельним матеріалом. Завдяки цьому новий матеріал отримав можливість самостійно затягувати "рани".

Варто відзначити, що на даний момент отриманий матеріал тестують, також незабаром його зможуть використовувати для подальших розробок, а потім у промисловості. Так, вченим потрібно буде придумати, як зробити полімер твердим і значно збільшити термін життя хлоропластів.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

До речі, основне призначення альпака криється в густому і м'якому хутрі, але тварина змогла здивувати не тільки цим. Група фахівців під керівництвом Ернеста Геральта знайшла особливі наночастинки, здатні боротися з раком. Секрет криється в успішному протистоянні імунітету тварини підвищеного білку епідермального фактора росту (ЕФР).

Саме він провокує виникнення і зростання ракових клітин. Вчені відзначили, що наночастинка може стати ключем для запобігання онкологічних захворювань.

Нагадаємо, що дизайнери з Мельбурна (Австралія) спільно з вченими з Королівського інституту технологій Мельбурна (RMIT) створили абсолютно новий шрифт Sans Forgetica, який дозволяє краще запам'ятовувати інформацію і розвиває пам'ять.

Як повідомляв портал Знай.uа, тепер визначати пухлини буде набагато простіше. Дивно, але для експрес-діагностики просто потрібно пити більше води. Таку заяву зробили генетики і онкологи з Університету Країни Басків.

Також портал Знай.uа писав, що дослідники з Канади, використовуючи 3D-принтер, зуміли врятувати життя таксі, надрукувавши їй череп.