Біологи знайшли в льодах Північного полюса загадкову тварину, яку вони назвали "арктичним монстром".

Чудовисько має досить скромні розміри, які можна порівняти з великими бактеріями.

Вперше вигляд подібного планктону був описаний в дев'ятнадцятому столітті Джеймсом Дуайтом Даном. Вчений назвав його Monstrilla ("маленький монстр"). Судячи з опису, знайдену в Арктиці тварину можна віднести саме до цього виду.

Біологи продовжили дослідження свого колеги в 2014 році. Вони вивчили планктон, знайдений в Арктиці. Згідно з новою класифікацією тварину назвали Monstrillopsis planifrons ("маленький монстр з плоскою головою"). Експерти кажуть, що льоди Північного і Південного полюса приховують ще багато унікальних тварин.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Довжина тільця Monstrillopsis planifrons всього кілька міліметрів. Зовні планктон схожий на креветку, до якої прикріпили додаткову пару кінцівок, як у видри, і незвичайні для даного виду геніталії.

Нагадаємо, днями черговий вісник Апокаліпсису не на жарт налякав людство. Команда уфологів з Кореї зафіксувала в небі реальний НЛО. За словами фахівців, прибульці хотіли попередити людство про можливу загрозу ядерної війни.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в Італії під час розкопок археологи виявили останки зачарованої дитини, у роті якої був камінь. Експерти, вивчивши поховання зазначили, що на момент смерті дитині було всього 10 років. Її останки вчені відносять приблизно до V століття нашої ери.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що білок, що зв'язує інсулін-подібний фактор росту плодових мух, дозволить зменшити чисельність шкідливих комарів, які переносять малярію і жовту лихоманку.