Українські винахіники отримали перемогу зі своєю біоупаковкою FoodBIOPack

Упаковка

Відомо, що іновацію розробили в Сумському національному аграрному університеті. З ним юні екологи і виступили на міжнародному конкурсі Startup University World Cup.


Розробка виграла в номінації сталого розвитку. За словами самих учасників конкурсу, у них залишилися тільки позитивні емоції та враження, адже з'явилася можливість відчути себе творцем.

«Це історичний момент. Це новий крок на шляху до екологічно чистого майбутнього. Це нова сторінка в історії. Це те відчуття, коли тебе окриляє і відчуваєш себе творцем. Наша команда FoodBIOPack виграла в номінації Sustainability Award», — поділилися першими враженнями розробники.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще


Цікаво, що такі пакети можна використовувати для зберігання харчових продуктів. Це екологічно чистий розробка покликана вирішити проблему пластикового забруднення. Зазначимо, що пластик – це хімічна сполука, на розкладання якого потрібні тисячоліття.

У людей немає стільки часу чекати і сподіватися, що актуальний еко-питання вирішиться сам собою. Альтернативним рішенням можуть стати інноваційні технології биодеградуемых матеріалів для упаковки продуктів харчування. Це безпечно для людей і навколишнього середовища, до чого так прагнуть вчені.


Дуже важливо, що розробники FoodBIOPack повідомляють про те, що можна використовувати такі матеріали повторно.


Нагадаємо, раніше був створений цифровий "пластир" для гіпертоніків. "Розумний" пластир, який чіпляється на шию, буде контролювати артеріальний тиск.


Двухсантиметровое пристрій поміщається поверх однієї з двох сонних артерій, розташованих по обох сторонах шиї

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені винайшли матеріал, який не зношується.

ТакожЗнай.uа" писав, НЛО попередив землян про ядерний апокаліпсис.