Вчені навчилися визначати депресію по постам в Facebook. Штучний інтелект зможе побачити в акаунті користувача "лінгвістичні маркери", які можуть попередити про те, що людині потрібна допомога.

Про це пише The Telegraph.

Серед таких "маркерів" називають такі слова, як "сльози", "самотність" та інші.

Facebook
Facebook

Алгоритм також звертає увагу на тривалість постів і використовувані користувачем займенники.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Вчені стверджують, що ШІ може поставити діагноз на три місяці раніше, ніж лікарі. В майбутньому вони сподіваються розпочати використовувати соцмережі як "форму ненав'язливого психологічного скрінінгу". Це дозволить знаходити людей з першими ознаками депресії і давати їм своєчасну допомогу.

смартфон
смартфон

Алгоритм був розроблений в рамках проекту Світового добробуту (WWBP), заснованого в Центрі позитивної психології Університету Пенсільванії і Лабораторії аналізу людської мови в Університеті штату Стоні Брук.

Раніше повідомлялося, що "чарівні гриби" можуть стати схваленими FDA ліками від неспокою і депресії в найближчому майбутньому. Про це розповідають вчені-медики.

Депресія
Депресія

Марихуана призначається і використовується в медицині в Америці в 29 штатах і Вашингтоні, окрузі Колумбія, і використовується часто і скрізь.

Проте медики США шукають нові можливості і тепер пропонують використовувати галюциногенні гриби для лікування тривожності і депресії у онко-пацієнтів.

Тепер медики вивчають корисні властивості псилоцибіну, який також відомий як галюциноген, знайдений в "чарівних грибах".

Зараз команда дослідників вивчає вплив псилоцибіна вже протягом декількох років, і на початку жовтня вони випустили документ, який рекомендує Управлінню з контролю за продуктами і ліками рекласифікувати препарат з Додатка I до Списку IV.

Нагадаємо, вчені розповіли, чому перфекціонізм небезпечний для здоров'я.

Як повідомляв "Знай.ua", фотограф зобразив складні емоції в одному фото.

Також "Знай.ua" писав, дослідники довели, що любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.