Залежно від культури виховання, реакції на фізичні відчуття можуть бути різними, вважають експерти.

Вчені з Університету Глазго провели дослідження за участю жителів східних і західних країн і дізналися, як люди різних національностей реагують на біль і оргазм. Результати неабияк здивували вчених. Про це пише видання Motherboard.

Автор дослідження і викладач психології Де Монфорт Карлос Кривеллі пояснив, що робота розпочалася з одного питання: чи всі люди однаково виражають базові емоції. "Ні", - була коротка відповідь Кривелли.

Щоб побачити реакцію на біль і насолоду на обличчях піддослідних, психологи, звісно ж, не катували їх розпеченою праскою і не заставляти займатись сексом у присутності вчених.

Всі дослідження проводилися за допомогою теоретичного аналізу і експериментів на людське сприйняття. Психологи розглядали обличчя безлічі людей, продивляючись тисячі відео, щоб з'ясувати, як різні національності реагують на біль і оргазм.

Зрештою вченим вдалося встановити, що люди різних національностей по-різному демонструють емоції на своїх обличчях. Наприклад, жителі Заходу супились і стискувати зуби під час болю і витягували обличчя під час оргазму.

При цьому рухи обличчя під час оргазму жителів західних країн були майже прямо протилежні міміці представників Сходу. Так, більшість європейців широко відкривають очі, піднімають брови, відкривають рот, немов чимось здивовані. У свою чергу, представники східних країн під час оргазму прикривали очі і розтягували губи в слабкій усмішці.



Таким чином, експерименти Кривеллі спростували попередні дослідження, які стверджували, що реакції на приємне і неприємне схожі у всіх культурах.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Професор Кривеллі бачить в результатах дослідження своєрідний вирок для психології. За словами вченого, протягом сотень років вважалось, що емоції іншої людини можна прочитати на її обличчі. Тепер після дослідження Кривеллі у нас менше підстав покладатися на свої відчуття.

"Дані нашого дослідження не підтримують ідею про те, що лицьова поведінка передає "універсальні" емоційні повідомлення. Виявилося, що культура і біологія грають важливу роль у формуванні різноманітності, яку ми знайшли", - каже психолог.

Кривеллі вважає, якщо, наприклад, етнічний швед народиться і проведе більшу частину життя в Китаї, він може і не придбати характерних для азіатів якостей міміки. Так само, як і кореєць, який живе в Англії.

Нагадаємо, вчені довели, що оргазм виключно позитивно впливає на здоро'я.

Як повідомляв портал "Знай.ua", медики підрахували, скільки повинен тривати нормальний статевий акт.

Також "Знай.ua" писав про те, як тривожність погіршує якість сексу і стосунків між партнерами.