Днями стало відомо, про те, що NASA планують дійсно революційну місію по відправці людей на Венеру. Екіпаж буде жити в хмарах над поверхнею планети, ширяючи на високотехнологічних дирижаблях. Передає Хвиля.

Ні для кого не секрет, що Венеру важко назвати доброзичливою для початківців космічних туристів.

Більшість місій останніх десятиліть показують, що ця планета являє собою світ пекельних температур, з токсичною атмосферою і неймовірним тиском на поверхні. Попри це, NASA працює над концепцією людської місії на Венеру під назвою High Altitude Venus Operational Concept, або HAVOC.

Чи можлива місія? Температура на поверхні планети складає близько 460 градусів Цельсія - це вище, ніж на Меркурії, хоча Венера і знаходиться майже вдвічі далі від Сонця.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Відзначається, показник вище температури плавлення багатьох металів.

В геологічному сенсі планета також досить молода: не так давно вона пережила катастрофічні події, спровоковані накопиченням тепла під її поверхнею, через якого вона розплавилася, випустивши жар, а потім застигла.

Але ж NASA і не збирається спускати землян на ворожу поверхню Венери. Навпаки, в планах агентства - використовувати її щільну атмосферу як основу для досліджень. Дати для місій типу HAVOC ще не озвучені. HAVOC - довгостроковий план, який залежить від невеликих тестових місій. Відзначається, що місія можлива навіть з нинішніми технологіями.

Як би дивно це не звучало, верхні шари атмосфери другої планети - поки що найземлеподібіше місце в Сонячній системі.

На висоті від 50 до 60 кілометрів над поверхнею тиск і температура порівнянні з регіонами нижніх атмосферних шарів Землі. На висоті 55 кілометрів тиск венеріанської атмосфери становить приблизно половину тиску на Блакитний планеті на рівні моря. Температура на цій висоті коливається між 20 і 30 градусами Цельсія.

Атмосфера вище цього шару також щільна, щоб захистити астронавтів від іонізуючого випромінювання з космосу. Більш близьке розташування до Сонця дає більше сонячного випромінювання, ніж на Землі (як мінімум в 1,4 рази більше), яке можна використовувати для генерування енергії.

Природно, про Венеру багато ще не вивчено. Якщо місію HAVOC здійснять, ми зможемо дізнатися про неї набагато більше. У підсумку, зрозумівши, чому у двох настільки схожих планет таке різне минуле, ми зможемо більше вивчити еволюцію Сонячної системи і, можливо, еволюцію інших зоряних систем.

Нагадаємо, в 2019 році NASA спільно з SpaceX відправить до Міжнародної космічної станції власний апарат.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, вчені прийшли до висновку, що живі організми здатні розселитися по всьому Чумацькому Шляху завдяки різним космічним об'єктам.

Також портал "Знай.ua" писав, вчені заявили, що маловивчена планета Титан стала третьою після Землі і Марса на якій помітили Пилові бурі.