Нова терапія в майбутньому може забезпечити допомогу пацієнтам з кістозним фіброзом. Новий підход об'єднав в собі три препарата. Вони проходять тестування, але надія є.

Протягом багатьох років вчені з усіх сил намагалися знайти терапію, яка працює для більшості хворих на муковісцидоз. Кістозний фіброз викликаний мутаціями в гені, званому та cftr. Ці мутації означають, що організм або створює дефектні версії білка, також звані та cftr, або ні один з білків взагалі. Нові методи лікування частково усувають основні проблеми з одним типом дефектного білка.

Два підходи з трьома препаратами, взяті протягом чотирьох тижнів, кожен з них значно поліпшував функцію легенів у людей з найбільш поширеною муковисцидозом. Близько 90 відсотків людей з цим захворюванням мають цю мутацію.

Крім того, препарати були безпечними, з стерпними побічними ефектами, дослідники повідомляють у двох дослідженнях, які були опубліковані в журналі New England Journal of Medicine.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

При продовженні тестування і схвалення потрійна комбінація ліків може потенційно забезпечити ефективне лікування вперше для переважної більшості пацієнтів з кістозним фіброзом.

При кістозному фіброзі, відсутність повністю функціонального білка та cftr викликає проблеми у всьому тілі. Як правило, білок, виявлений в клітинах, що вистилають дихальні шляхи у легенях і інших органах, функціонує як канал через мембрану клітини. Він регулює рух заряджених частинок, що називаються іонами хлориду, а також водою в клітини і з них.

Нагадаємо, популярний антибіотик виявився вбивцею. Звичайний похід до стоматолога ледь не закінчився смертю.

Як повідомляв "Знай. ua", герпес допоможе виявляти невиліковне захворювання. Вірус руйнує клітини мозку.

"Знай. ua" писав, що топ неіснуючих хвороб, які лікують гінекологи. В європейських країнах давно відмовилися від подібної практики.