Днями вчені зафіксували доволі незвичайне природне явище у північно-східній частині Тихого океану.

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на Washington Post.

У повідомленні йдеться, що дослідники виявили явища, які у майбутньому із великою вірогідністю викличуть масштабні природні катаклізми. Йдеться про ділянку аномально теплої води, відомої під неофіційною назвою The Blob (Пузир).

Проблема у тому, що температура води піднялася завдяки ясній і сонячній погоді, яка встановилася на Алясці в вересні-жовтні. За прогнозами вчених, ця так звана бульбашка може розпастися і значно вплинути на погоду континентальних райнов Північної Америки.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Дослідники стверджують, що на сході почнуться зливи і холоди, а на заході - страшна посуха і екстремальна спека.

погода
погода

Район теплої води змінює напрямок струменевих потоків, а саме вони поділяють холодний і тепле повітря. Потоки відхиляються, і над заходом в Північній Америці виникне гребінь високого тиску.

Він блокує шторм і приносить штиль. Кліматологи заявили, що таке явище викликало страшну спеку 3 роки тому в Сіетлі, а також серйозну посуху кілька років тому в Каліфорнії.

Нагадаємо, у просторах мережі з'явився запис з моторошнуватими звуками, котрі створюються льодовиками під час сильного вітру.

льодовики Арктики
льодовики Антарктики

Без спеціального обладнання їх неможливо почути, тому вчені змінили низькі частоти, після чого виходить своєрідна мелодія, яка цілком могла б стати саундтреком для трилера або фільму жахів.

Шельфовий льодовик Росса - найбільший у всій Антарктиді. Щоб зрозуміти, наскільки він величезний, уявіть американський штат Техас, який пливе по Південному океану.


Як повідомляв раніше Знай.ua, нещодавно українська науково-дослідна экспедиція знайшла в північно-західній частині Чорного моря затонулі судна і літак.

Про це вчені розповіли по завершенні місії у місті Чорноморськ Одеської області, передає Уніан.


Також Знай.ua писав про те, що безформна маса органіки була знайдена на узбережжі Чилі в липні 2003 року. Довжина «холодцю» склала 12 метрів, а маса наблизилася до 13 тоннам.