Ще в 2016 році в китайській провінції Гуйчжоу з'явився найбільший у світі радіотелескоп з заповненою апертурою — FAST. Варто відзначити, що на будівництво витратили 180 млн доларів і в радіусі 5 км довелося виселити близько 9 тис жителів.

Розміри пристрою вражають — діагональ складає більше 500 м, а площа 30 футбольних полів. Навіть фото здалеку просто вражає. Не дарма ж апарат вважається самим потужним телескопом у світі. Незважаючи на те, що радіотелескоп ще працює в тестовому режимі, своє пряме призначення він непогано виконує було виявлено 53 зірки-пульсара, і з таким завданням не впоралися б і десяток звичайних радіотелескопів за такі ж терміни. Проте, творці телескопа прорахувалися — вони не можуть знайти фахівця, який повинен аналізувати дані.

Справа в тому, що телескоп розташований у невеликих горах, навколо яких лише маленькі села. Саме тому, немає бажаючих. Варто зазначити, що оплата праці досить величезна, і до неї додається безкоштовне житло і купа цікавих привілеїв. Однак, поки що ніхто не поспішає влаштуватися на роботу.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що корпорація Apple більше не буде називати точні цифри продажів своїх девайсів. Якщо раніше інвестори могли бачити кількість проданих девайсів, то тепер їм доведеться покладатися тільки на слова яблучної корпорації. Приміром, навіть Samsung вже протягом кількох років не вказує цифри у своїй статистиці.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що відомий аналітик і інсайдер, передбачення якого часто збуваються повідомив з приводу нових iPhone, які покажуть вже в 2019 році. Швидше за все, наступного року світ побачить цілих три нових смартфона, і один з них кардинально відрізняється дисплеєм від інших. Також сканер особи отримає велике оновлення, що допоможе захистити смартфон ще краще.

Знай.uа писав, що Роскомнагляд збирається оштрафувати корпорацію Google. Повідомляється, що найбільший пошуковик не виконав вимог Роскомнадзора.