Астрономи виявили схожу на Землю екзопланету на відстані шести світлових років від Землі. Про це повідомляє "Популярна механіка".

Екзопланета обертається навколо зірки Барнарда. Зірка являє собою червоний карлик і є найближчою одиночної зіркою до Землі. Ближче розташовані в системі Альфа Центавра.

Червоні карлики, як правило, являють собою досить агресивних сусідів. А все тому, що вони менше за розмірами і холодніше Сонця. При цьому вони мають нестабільний електромагнітне випромінювання. Однак ця зірка швидше виняток.

Зірка Барнарда є однією з самих тихих і спокійних червоних карликів, які відомі сучасним ученим.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Враховуючи цей факт, а також близькість зірки Барнарда до Землі, астрономи давно намагалися знайти в її околицях екзопланети. Але це вдалося зробити тільки зараз завдяки зусиллям групи іспанських астрофізиків.

Ігнасіо Рібас з Іспанського інституту космічних наук стверджує, що перші дані, які свідчили про наявність близько даної зірки планети вони отримали ще в 2015 році. Однак їх не сприйняли всерйоз, тому що вони були дуже близькі до статистичної похибки.

На даний момент наявні дані є цілком достовірними і вони дозволяють стверджувати, що екзопланета там є.

"Ми впевнені на 99,2%", - констатує Рібас.

На даний момент складно стверджувати щось конкретне про виявленої экзопланете, проте учені припускають, що вона може відноситись до категорії "супер-Земель", тобто її маса миє дорівнювати чотирьом масам Землі.

Вчені припускають, що температура на її поверхні може опускатися приблизно до -170 градусів.

Нагадаємо, новий прилад NASA знайшов планети не гірші Землі. Відразу дві планети готові стати будинком для землян.

Як повідомляв Знай. ua, вчені розповіли, як виглядають інопланетні цивілізації. Інопланетна життя може розвиватися таким же чином, як і Земна.

Знай. ua писав, що на Землю мчить велетенський астероїд у формі черепа, вчені в паніці. Незвичайна форма небесного тіла не на жарт стривожила вчених.