Американські вчені назвали рік, в який людям жилося найважче. Про це повідомляє Science Alert.

За словами вчених, найгірший в історії людства рік - 536 рік нашої ери, який спричинив за собою ряд лих.

Фахівці вивчили літописи про світові катастрофи і встановили, що саме в цьому році Європа, деякі регіони Азії і Близький Схід були в повній темряві протягом 18 місяців.

Крім цього, температура влітку опустилася до +1 градуса і передувала найхолоднішому десятиріччю за 2300 років.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У Китаї цього року випав сніг і знищив урожай, у зв'язку з чим в країні почався страшний голод, який спричинив тисячі смертей.

"Весь рік сонце світило як місяць, без променів, як ніби воно втрачало свою силу, переставши, як перш, чисто і яскраво сяяти. З того часу, як це почалося, не припинялися серед людей ні війна, ні морова виразка, ні якесь інше лихо, що несе смерть", - писав візантійський історик Прокопій.

За два роки Європу вразила чума Юстиніана, яка була на половині території цивілізованого світу тієї епохи і пізніше приходила знов у вигляді окремих епідемій ще протягом двох століть.

Жертвами хвороби на Сході стало близько 100 мільйонів людей в Європі від чуми загинуло до 25 мільйонів осіб.

Також раніше ми повідомляли, що віковічні льоди, заховані по земній кулі, зберігають в собі чимало таємниць. Древні тварини, виявлені вченими в оковах крижаного полону, допомагають розкрити таємниці еволюції: завдяки деяким екземплярам, ми стали краще розуміти шлях розвитку нашої планети.

Так наприклад, єдиний у світі збережений примірник шерстистого носорога було знайдено в Якутії. Це відкриття дозволило вченим простежити темпи зростання цілого виду: 10 000 років тому носороги були набагато менше тих, що живуть зараз в Африці.

Нагадаємо, 10 древніх істот, які все ще існують. Ці види не розвиваються, а ніби застигають у своєму незмінному стані.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Єгипті, в некрополі Саккара під Каїром вчені виявили древні унікальні поховання.

"Знай.uа" писав, ці хвостаті приятелі з найдавніших часів допомагали людям полювати на мамонтів.