Розробники з Університету Нью-Йорка представили нейромережу Deep MasterPrints, яка вміє створювати зображення універсальних відбитків пальців. Вони підходять під відбитки пальців різних людей.

Відомо, що для навчання алгоритму дослідники використовували біометричні дані 5400 чоловік.

Система здатна автоматично генерувати універсальні зображення відбитків пальців. Після того, як відбиток створено алгоритм шукає приховані змінні, які були використані генератором і вибирає найбільш універсальний відбиток. Тобто той, який підійде для найбільшої кількості відбитків з навчальної вибірки.

Вчені помітили під час тестування, що одне зображення відбитка приблизно збігається з 76,67% всієї вибірки, в той час як створений MasterPrints фрагмент відбитка збігається тільки з 33,4%. Отримана дослідниками система в майбутньому може бути використана для поліпшення алгоритмів ідентифікації користувачів за біометричними даними.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Раніше повідомлялося, що вченим вдалося встановити, де зароджуються людські думки, а точніше, навіть знайти ділянку мозку, що відповідає за абстрактне мислення.

Абстрактне мислення – те, що відрізняє нас від більшості тварин. Це один з факторів, який робить наш розум унікальним. Так, дослідники вважають, що ця функція пов'язана з навігаційною системою мозку, умовно кажучи, внутрішньої GPS.

Нагадаємо, вчені показали, як народжуються думки. Вся справа у "внутрішній GPS".

Як повідомляв Знай. ua, вчені вбили найголовніший еталон ваги. Тепер кілограм будуть визначати через "постійну Планка".

Знай. ua писав, що вчені втратили велетенську брилу льоду, що сталося. Вчені повідомили про місце, де утворюється незвичайне кількість геотермального тепла.