Видовищний зорепад можна буде спостерігати на всій території України в ніч на неділю, 18 листопада, коли метеорний потік Леоніди досягне свого піку.

За годину можна буде побачити від 10 до 15 метеоритів неозброєним оком, звичайно, за умови наявності хорошої погоди. Лише б встигати загадувати бажання…Ідеальний час спостереження за небом - від півночі до світанку. Фахівці радять знайти місце подалі від міських вогнів і пильно дивитися вгору.

Назва Леоніди цей метеоритний потік отримав з-за того, що візуально з'являється району сузір'я Лева ("leo" на латині – Ред.). Джерелом потоку є комета Темпеля-Туттля. До земноъ орбіти вона наближається кожні 33 роки. Вважається, що Леоніди - один з найшвидших потоків, метеори в ньому рухаються зі швидкістю близько 70 км/с.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще


Попередній раз комета максимально наближалася до Сонця в 1998 році – тоды у небі над Європою можна було спостерігати до 300 метеорів в годину. А над Канарськими островами – до кылькох тисяч «падаючих зірок».
Раніше "Знай ua" писав про величезний метеорит, що обрушився на Землю

А також на порталі розповідалося про те, хто є переносчиком життя у Всесвіті.