Вчені з Африки здійснили справжній наукових прорив. Так, дослідники з Південної Африки першими у світі створили еко-цеглу, головним компонентом якої стала людська сеча.

Про це стало відомо завдяки повідомленням південноафриканських ЗМІ.

Так, вчені змогли знайти спосіб створити цеглу з людської сечі. Дослідники Університету Кейптауна заявили, що їх "біо-цегла" має багато переваг порівняно із звичайною цеглою.

Крім того, що для виробництва такої цегли використовуються так звані відходи, в процесі виробництва створюється азот і фосфор, які можуть бути використані в якості добрива. Ще один великий плюс - у процесі випікання еко-цегли не виділяється велика кількість парникових газів, що не можна сказати про виробництво глиняної цегли. Відомо, що цеглу з сечі виготовляють при кімнатній температурі.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Варто нагадати, що фахівці з застосуванням штучного інтелекту провели цікавий експеримент. Вчені завдяки новому дослідженню з'ясували, що на людському обличчі шкіра навколо очей яскравіше всіх вказує на вік.

Відомо, що оцінюючи її стан, програма могла максимально точно визначити вік людей, яких їй показували. Цей алгоритм має назву PhotoAgeClock.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що приблизно через 4,5 мільярда років сонце перетвориться на червоного гіганта і розшириться до орбіти Венери. Саме тоді настане кінець Сонця. Перетворившись на червоного гіганта, воно розшириться до орбіти Венери і поглине ряд планет, у тому числі - Землю. Варто pfзначити, що це найближча до Землі зірка, так що після перетворення на червоного гіганта, зірка продовжувати розширюватися, поглинаючи при цьому космічні тіла, які знаходяться поруч.

Нагадаємо, Земля навчилася кричати: вчені розгублені і не знають, що робити.

Як повідомляв Знай.uа Made in china: вчені створили перших в світі "штучних" близнят, допомогло ГМО.

Знай.uа писав, волосся дибки: вчені розшифрували таємне послання стародавньої цивілізації, Апокаліпсис близько.