Для бактерій вчені знайшли новий несподіваний спосіб застосування. Тепер морські бактерії допоможуть людству позбавитися від "зайвого".

Так, фахівці з Техаського університету в Остіні з'ясували, що морські мікроби досить успішно справляються з розчиненням пластику, а також вони роз'їдають нафту й нафтопродукти, які засмічують океани.

Американські вчені заявляють, що їх використання у зазначених цілях реалізувати досить не просто. Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Daily Mail.

Відомо, що для збільшення ефективності роботи морських бактерій необхідно підтримувати максимально високий рівень температури води.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Фахівці кажуть, що цього можна досягти тільки завдяки вулканічній активності на дні океану. В такому випадку, температура води зможе підвищитися до двохсот градусів. Дана тенденція активізує поглинання зазначеними бактеріями вуглецю. Отже, вони починають харчуватися і рости за рахунок нейтралізації сміття і нафти.

Варто нагадати, що вчені провели дослідження, в ході якого змогли встановити, яку кількість солі треба з'їсти для того, щоб вбити людину. Відомо, що смертельну дозу речовини намагалися встановити протягом десятків років. Протягом усього часу ведення досліджень вчені вели активне спостереження за людьми.

За результатами дослідження лікарі з'ясували, що збільшення кількості споживання солі приводить до патології судин та інших негативних наслідків для організму людини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що антибіотики здатні збільшити тривалість життя. До такого висновку прийшла команда дослідників з Лабораторії трансляційної медицини Університету Солфорда після того, як вивчили вплив медичних препаратів на здорові і старіючі клітини, отримані зі шкіри і легенів людини. Зокрема, мова йде про азітроміцин. Медики встановили, що однієї дози препарату більше, ніж достатньо, щоб скоротити клітинне старіння з ефективністю близько 97%.

Нагадаємо, вчені назвали батьківщину чуми, яка скосила половину середньовічної Європи.

Як повідомляв Знай.uа окріп на голови: відомий супермаркет влаштував киянам диявольський душ, відеошок.

Знай.uа писав, небезпечна епідемія насувається на Україну: готуйтеся до найгіршого, смерті неминучі.