Космічний зонд NASA долетів до астероїда, на якому вчені розраховують знайти відповіді на те, звідки життя взялося на Землі.

Про це повідомляє The Independent.

Близько двох років апарат під назвою Osiris-Rex летів до Бенну. За цей час йому вдалося подолати 80 мільйонів миль.

У понеділок, 3 грудня до Землі дійшов сигнал про те, що зонд прибув на місце призначення.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Бенну – древній астероїд, який сформувався у перші дні існування нашої Сонячної системи. Більш 4,5 мільярдів років він літав навколо Сонця, а його склад був визначений у перші 10 мільйонів років формування системи. Вчені припускають, що він може зіграти роль своєрідної тимчасової капсули і дозволить загалянуть в далеке минуле Землі.

Астероїд Бенну настільки старий, що він, ймовірно, містить стародавні органічні молекули, які могли дати поштовх розвитку земного життя.

Нагадаємо, про колонізацію Червоної планети, Марс, говорять вже багато років. І ось тепер, коли вона повинна відбутися практично з дня на день, і світ затамував подих, вчені раптом зробили несподіваний висновок - це рішення згубно позначиться на людстві і навіть може призвести до знищення Землі і загибелі людського роду. На думку вчених, колонізація спричинить за собою війни і катаклізми на землі та інші лиха.

В Університеті Британської Колумбії кажуть, що переміщення на Марс призведе до того, що людству залишиться існувати зовсім недовго. Причиною тому називають серйозні складності, аж до неможливості людини повністю адаптуватися до життя на чужій планеті

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" , "блищить, а не золото". NASA знайшли на Марсі незвичайний камінь, майже філософський.