Досліджувати найбільший з відомих людству місячний кратер відправився роботизований посадковий модуль і луноход китайської космічної місії "Чан'є-4". Діаметр недослідженого басейну під назвою Південний полюс-Ейткен складає близько 2400 кілометрів, а глибина – 12 кілометрів.

Старт космічного апарата відбувся у п'ятницю, 7 грудня, в 18:30 за Гринвічем, передає Guardian.

За припущеннями дослідниці Манчестерського університету Кетрін Джой, на темній стороні Місяця можна знайти цінні і багаті поклади порід, яких немає на вже відкритій частині.

"Ударний кратер вирізав величезну діру у місячній корі і, можливо, в місячній мантії. За прогнозами, він відкрив огляду скелі, які зазвичай ми не знаходимо на поверхні Місяця". Кетрін Джой

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Якщо висадка пройде успішно, зонд деякий час буде на місячній орбіті, а потім опуститься на поверхню Місяця.

За підрахунками вчених, це повинно відбутися в перший тиждень січня. У планах китайців надіслати на єдиний супутник Землі більше тонни обладнання.

Диспетчери не зможуть контактувати з космічним кораблем безпосередньо. "Чан'є-4" буде передавати повідомлення супутнику агентства Queqiao, який знаходиться на "гало-орбіті", на видимій стороні Місяця.

Нагадаємо, співробітник NASA, біофізик Сільвано Коломбано представив громадськості своє дослідження, в якому він висунув припущення щодо пошуків інопланетян у рамках проекту SETI.

Варто відзначити, що дана робота буквально за лічені дні стала справжньою сенсацією. Природно, вона стала популярна завдяки старанням великих авторитетних ЗМІ. Співробітники медіа відразу побачили в дослідженні вченого заяву про те, що інопланетяни вже гостювали на Землі.

Як повідомляв "Знай.uа", росіяни зібралися викривати США на Місяці.

Також "Знай.uа" писав, НЛО або примари: на картах Google знайшли таке, від чого волосся стає дибки.