Космічний апарат "Voyager-2", який був запущений в 1977 році, вийшов у міжзоряний простір, покинувши межі геліосфери.

Не дивлячись на те, що зонд Вояджер-2 знаходиться на відстані близько 18 млрд кілометрів від Землі, вчені досі можуть зв'язатися з ним.

Американський автоматичний космічний зонд Voyager-2 покинув межі Сонячної системи і вийшов у міжзоряний простір. Про це повідомляє NASA в понеділок, 10 грудня.

Відзначається, що запущений в 1977 році, Voyager -2 став другим в історії рукотворним об'єктом, який пролетів майже через всю Сонячну систему слідом за своїм близнюком - зондом Voyager -1.

Зараз Вояджер-2 знаходиться на відстані близько 18 мільярдів кілометрів від Землі. Вчені досі можуть зв'язатися з ним, але для отримання інформації, яка рухається в напрямку нашої планети зі швидкістю світла, потрібно чекати більше 16 годин.

У NASA дійшли висновку, що Voyager -2 більше не в нашій Сонячній системі, коли бортовий пристрій PLS перестав фіксувати потік плазми від Сонця. Цей потік створює своєрідний міхур, відомий як геліосфера, яка визначає межу зоряної системи.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, зонд Voyager-1 містить "золотий запис", який складається з інформації про Землю та життя на нашій планеті. Цей запис призначений для представників позаземного життя, на яких може натрапити Voyager-1.

Як повідомляв портал Знай.ua, NASA вперше записала шум вітру на Марсі

Також Знай.ua писав, вчені натрапили на зонд інопланетян