Вранці в суботу, 22 грудня, повз Землі пролетів астероїд 2003 SD220, що зовні нагадує бегемота, що купається в річці, про що повідомляє Народна правда, посилаючись на NASA.

Радарні знімки космічного тіла були зроблені на обсерваторіях Голдстоуна, Грін-Бэнка, Аресібо в Каліфорнії. Повідомляється, що астероїд пролетів близько 2,81 млн кілометрів, що складає 7.34 місячних відстаней від Землі і на даний момент - це найбільш близька відстань за останні 400 років. Вчені прогнозують, що схожий на бегемота астероїд наблизиться до поверхні планети не раніше, ніж у 2070 році.

Фахівцям він став відомий 29 вересня 2003 року, коли його помітили астрономи в штаті Арізона. Тривалий час астероїд вважався потенційно небезпечним для Землі.

Відправлений раніше зонд NASA на астероїд Бенну, названий "Астероїдом судного дня", підніс вченим несподіваний сюрприз. Одне з найбільш небезпечних небесних тіл має на своїй поверхні мінерали зі слідами води, що дозволить дослідникам отримати дані по хімічному та ізотопного складу первинної матерії планет. Після прибуття зразків породи астероїда на Землю вчені отримають велику кількість раніше невідомої інформації про ранню еволюцію Сонячної системи.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зонд був виведений на орбіту у вересні 2016 року і досяг поверхні Бенну в грудні, після чого вчені отримали перші знімки. Протягом наступних шести місяців буде складена карта астероїда, після чого взято зразок породи масою 60 гр. Далі капсула з матерією попрямує у бік Землі і приблизно в кінці вересня 2023 року приземлиться в штаті Юта.

Перше відкриття було зроблене безпосередньо після приземлення зонда – він одразу ж виявив глинообразні матеріали, в яких містилася велика кількість молекул води.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що дослідниками космосу було знайдено найбільш віддалене від Сонця тіло в Сонячній системі.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Нострадамус передбачив, що 2019 рік покладе початок багатьом конфліктам і катаклізмам.

Також "Знай.uа" писав, що глобальне потепління може відкинути розвиток Землі на мільйони років назад.