Вчені визначили безпечну дозу алкоголю для організму людини. Фахівці провели дослідження щодо шкоди і користі алкогольних напоїв. Таке дослідження є особливо актуальним у переддень новорічно-різдвяних свят.

Вчені проводили екперимент на людях для визначення норми алкоголю. У дослідженні Кембриджського університету погодилися взяти участь 600 тисяч волонтерів. Таке значне число вдалося зібрати за більш ніж 50 років, адже експеримент почали ще в 1964 році. Весь цей довгий час вчені уважно стежили за станом здоров'я учасників експерименту. Дослідникам вдалося з'ясувати, що нешкідливими для людини є 100 грамів етилового спирту на тиждень.

У перерахунку на алкоголь це означає можливість пити протягом семи днів 2,5 літра 4% пива або п'ять келихів 13% вина. Любителям слабоалкогольних напоїв можна в тиждень пити їх не більше 7 штук. Ось такі жорсткі обмеження виставили дослідники.

Експерти розповіли, як мандарини впливають на здоров'я людей. Вживання мандаринів здатне захистити від серцево-судинних захворювань.

У першу чергу, варто відзначити, що у мандаринах є найбільша кількість насиченими вітамінами групи С цитрусовими фруктами. Також для них характерний високий вміст вітамінів груп D і К. Саме це робить мандарини відмінним засобом для профілактики рахіту і серцево-судинних захворювань.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, Данські вчені з Університету Копенгагена заявили про розробку вакцини, яка призводить до зниження ваги. Вчені, які працювали над створенням вакцини розповіли, що тепер всі бажаючі можуть втратити зайві кілограми без дієт та важких силових прав.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Карпатах знайшли найдавнішу згадку про гуцульські колядки.

Також "Знай.uа" писав, найдивовижнішу легенду про вишиванку, яку повинен знати кожен українець.