У понеділок, 31 грудня, стало відомо, що космічний зонд NASA New Horizons наблизився до об'єкта Ultima Thule – краю Сонячної системи. Зазначимо, що у американського аерокосмічного агентства вже є перші кадри з зонду.

Про це йдеться в публікації офіційної групи NASA New Horizons в соціальній мережі Twitter.

«У найближчу добу New Horizons увійде в історію! Космічний корабель NASA наближається до найбільш віддаленого об'єкту, коли-небудь дослідженого космічним кораблем – 4 мільярди миль від Сонця і ~ 1 мільярд миль від Плутона", – вказується в повідомленні.

Історичний момент, коли зонд буде фотографувати об'єкт під назвою Ultima Thule, NASA буде транслювати в прямому ефірі 1 січня 2018 року. На початку трансляції представлять композицію New Horizons (Ultima Thule Mix) легендарного гітариста Queen Брайана Мея, який також має вчену ступінь по астрофізиці і нещодавно був прийнятий в команду, яка працює з зондом.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Уточнимо, що Ultima Thule виявили в 2014 році за допомогою космічного телескопа Hubble. Об'єкт назвали на честь міфічного далекого північного острова, який згадується в античній і середньовічній літературі і картографії. Вираз Ultima Thule також визначають як «край землі» чи «останню межу».

Нагадаємо, що вчений з Даремського університету, що у Великобританії, Джейкоб Кегеррей розповів про справжню катастрофу в Сонячній системі. Вона сталася ще кілька мільярдів років тому, проте її наслідки відчутні досі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ілон Маск заявив, що першим мешканцем Марса стане штучний суперінтелект. За словами генерального директора SpaceX, ймовірність цього досягла в його розрахунках 30%.

Також портал Знай.uа писав, що команда фізиків запропонувала нову теорію того, як було влаштовано світ до Великого вибуху. На їхню думку, наша Всесвіт з'єднується зі своєю дзеркальною копією, де час іде задом наперед.