Вчені заявляють про те, що Сонячна система опинилась в центрі неймовірної космічного події.

Про це повідомляє replyua.net.

За даними астрономів, зараз крізь Сонячну систему на величезній швидкості (в 500 км в секунду) - несеться темна матерія.

Однак для людського ока вона буде недосяжна, крім того, цю подію ми ніяким чином не відчуємо. Однак для дослідників це явище вкрай цікаве та значиме.

Лише теоретично темну матерію можна зловити для подальшого вивчення.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

В даний час темна матерія є однією з найбільших загадок Всесвіту. Безпосередньо вчені не змогли її зафіксувати, більш того, вони навіть не визначилися, з чого вона складається.

Факт існування і руху темної матерії астрономи виводять, виходячи з напрямку руху галактик і зірок.

Йдеться про ті космічні об'єкти, які рухаються занадто швидко для своєї маси. Це означає, що існує ще одна маса, яка створює гравітацію, вона і змушує тіла так рухатися.

Крім того, вчені навіть навчилися вираховувати таку масу. Вона і отримала назву темної матерії.

Засікти це явище безпосередньо намагаються дослідники вже дуже давно. І, схоже, у них з'явилась така можливість.

Нагадаємо, вчені показали зворотний бік природнього супутника Землі. Дивовижні знімки зробили за допомогою апарата Queqiao, який знаходиться на гало-орбіті навколо точки Лагранжа системи Земля-Місяць.

Як повідомляв портал Знай.ua, астрономи розповіли про небачених розмірів астероїд, який наближається до Блакитної планети.

Також Знай.ua писав про те, що відомий астролог передбачив кінець світу в "проклятий день". У нас залишилося мало часу.

Астролог Влад Росс назвав найнебезпечніший день для людства - це буде 13 квітня 2029 року. Є велика ймовірність, що в цей день на Землю впаде величезний астероїд.

Дивіться: Загадки Всесвіту. Що приховує від нас космос, неймовірні відкриття