Дослідникам вдалося реконструювати у форматі 3D череп доісторичної риби або дельфиноподобной рептилії.

Істота померло 200 млн років тому і опустилося на дно моря. Останки створення знайшли в полі одного з фермерів. У даний момент місце, де знайшли скам'янілість, що зветься графством Уорікшир в Англії. Археологи викопали череп 60 років тому, проте тільки в даний момент змогли оцінити їх значення для науки. Ідентифікували знахідку як рідкісного іхтіозавра — Protoichthyosaurus prostaxalis.

Археологи виявили новий вид гігантських хижаків: страшна бойова зброя юрського періоду

Вченим вийшло відтворити подробиці, так як останки тварини відмінно збереглися і це дає унікальну виставу про життя стародавнього іхтіозавра.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Дослідникам знадобилося 50 років для вивчення і опису останків черепа доісторичної риби. До сьогоднішнього дня череп неперевершено зберігся в 3-х вимірах і має кістки, які дуже рідко вдається зберегти при археологічних розкопках.

Як тризубець: вчені виявили десятки добре збережених слідів гігантських істот

Експерти Найджел Ларкін і Лаура Порро з допомогою комп'ютерної томографії отримали об'ємну цифрову модель кісток. Це дозволило їм відредагувати наявні кістки і їх положення, яке вони займали за життя тварини.

Вчені відзначили, що комп'ютерна томогарфия дозволила їм не тільки реконструювати череп зовнішній вигляд тварини, але і дістати внутрішнє зображення кісток. На кістках виявилися довгі канали, які утримували судини і нерви.

За повідомленням палеонтолога Порро, комп'ютерна томографія дозволила їм побачити скам'янілості зсередини.

Нагадаємо, еволюція постаралася на славу: найнезвичайніші динозаври нашої планети, про яких мало хто чув.

Як повідомляв портал "Знай.uа", важили до 70 тонн: вчені розповіли про небувалий вид динозаврів.

Також "Знай.uа" писав, жили з людьми: вчені показали, як виглядав останній єдиноріг