Урагани, шторми та землетруси - далеко не повний список того, що може викликати нагрівання світового океану. Такі нищівні погодні події дуже небезпечні для всього живого на Землі. Вчені заявляють, що нагрівання вод світового океану відбувається на 40% швидше, ніж вважалося раніше.

Про це стало відомо завдяки заяві міжнародної групи вчених.

Дослідник з групи з енергетики і ресурсів Університету Каліфорнії Зек Хаусфатер заявляє, що в 2018 році було встановлено новий температурний рекорд в світовому океані. За словами вченого, нагрівання води на планеті відбувається через збільшення парникових газів в атмосфері, які не випускають тепло.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Це в свою чергу, призводить до знищення природного середовища включно із загибеллю коралових рифів, падінням рівня кисню в океані, а також таненням льодів в Арктиці і Антарктиді.

Варто нагадати, що мешканка Філіппін Діана Міккельсен з міста Балабаган знайшла у морі дивну істоту, яка було зовсім не схожа на живу. Вона була прозорою і схожа не то на шматок пластику, чи то на інопланетне створіння. Складно уявити, що ця прозора на вигляд істота є живим організмом і як виявилося не з іншої планети, а з Землі. Виявилося, що такі тварини вельми поширені в теплих водах, їх просто ніхто не бачить.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що група вчених, ймовірно, вперше зафіксувала, як зірка перетворюється на чорну діру. Результати дослідження було представлено на конференції в Сіетлі Американського астрономічного товариства. Про це зазначено на сайті NASA. За словами вчених, явище відбулося ще 200 млн років тому. Однак лише зараз "світловий сигнал" досяг нашої планети. Його було помічено астрономами в червні минулого року.

Нагадаємо, вчені винайшли універсальну гарнітуру: позбавить від психотравм, залежності і навіть зайвих калорій.

Як повідомляв Знай.uа людство вперше отримало сигнал від позаземних цивілізацій: це послання.

Знай.uа писав, китайський зонд надіслав перші фото зворотної сторони Місяця.