Фахівці медичного центру Джорджтаунського університету визначили цікавий факт, що синій колір, який випромінює Сонце, в людській шкірі активізує циркуляцію імунних клітин. Світло з короткою довжиною хвилі, крім Солнца, випромінює також екрани сучасних гаджетів, в тому числі і смартфонів.

Автори революційного дослідження заявляють, що в тому випадку, коли імунні клітини активно рухаються по тілу, вони знаходять нові епіцентри інфекції і блокують хвороба перш, ніж вона встигає нашкодити організму. Про це стало відомо завдяки повідомленням одного з канадських наукових видань.

Відомо, що шкіра захищає майже всі органи людини, і вона є бар'єром для збудників інфекцій і мікробів. Завдяки шкірі організм вміє реагувати на зміни навколишнього середовища.

Вчені відзначили, що під дією ультрафіолету клітини, що виробляють меланін, починають виробляти велику кількість пігменту, захищаючи людей від шкідливого впливу випромінювання. Крім цього, ультрафіолет прискорює процес виробництва вітаміну Д.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варто нагадати, що дослідники з Медичного центру Університету Лойоли запропонували ефективну терапію, спрямовану на лікування лейкемії та у літніх людей. Як вважають вчені, препарат ибрутиниб повинен стати новим стандартом лікування небезпечного онкологічного захворювання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що багато хто з нас насолоджувалися і ще насолоджуватимуться численними келихами вина, шампанського, пива, чарками горілки або інших спиртних напоїв протягом зимових свят. Тому саме в січні ми можемо відчути необхідність відпочити від алкоголю. Безалкогольний місяць - це найкращий вибір, який ми могли б зробити для нашого здоров'я, пише Medical News Today.

Нагадаємо, біологи зробили новий прорив в лікуванні малярії.

Як повідомляв Знай.uа вчені створили рецепт "еліксиру молодості": ліки від раку і рослинні добавки.

Знай.uа писав, психіатричні розлади лікуватимуть препаратами від гіпертонії і діабету.