Перфекціонізм – фактор ризику психічних розладів, зокрема тривожності і депресії, розладів харчової поведінки і алкоголізму.

Про це йдеться в результатах дослідження канадських вчених.

У дослідженні взяли участь 263 особи у віці від 18 до 25 років, які іноді випивають. Всі вони щодня, в ході 20-денного експерименту, заповнювали анкети, в яких оцінювався рівень перфекціонізму, емоційний стан, приводи випити і проблеми, пов'язані з алкоголем.

Вченим вдалося виявити, що перфекціоністи п'ють менше, проте частіше стикаються з проблемами, пов'язаними з алкоголем: професійним вигоранням, відсутністю на роботі, конфліктами.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Люди, які всюди бачать недосконалість, часто відчувають негативні емоції (смуток, сором, гнів), відзначають дослідники. Фрустрація (марні очікування) доводить перфекционістів до пияцтва.

Нагадаємо, що багато хто з нас насолоджувався і ще буде насолоджуватися численними келихами вина, шампанського, гальбами пива, чарками горілки чи інших спиртних напоїв протягом зимових свят. Тому саме у січні ми можемо відчути необхідність відпочити від алкоголю.

Безалкогольний місяць - це найкращий вибір, який ми могли б зробити для нашого здоров'я, пише Medical News Today.

Раніше портал писав, що ліків від похмілля не існує, але є способи, які допоможуть полегшити хворобливий стан і швидше прийти в себе.

Британські дослідники з Сассекського університету прийшли до висновку, що місяць без алкоголю дозволить повернути контроль над споживанням спиртного, поліпшити стан шкіри і навіть схуднути.

Британські дослідники з Сассекського університету прийшли до висновку, що місяць без алкоголю дозволить повернути контроль над споживанням спиртного, поліпшити стан шкіри і навіть схуднути.

Нагадаємо, нові результати сканування організму показали, що регулярне вживання алкоголю шкодить серцю.

Як повідомляв портал Знай.ua, алкоголь в малих дозах може бути корисним для здоров'я

Також Знай.ua писав, дієтолог розповіла, чим правильно закушувати алкоголь.