Вчені з Каліфорнійського університету кажуть, що зуміли навчити штучний інтелект визначити ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера за 6 років до діагнозу.

Результати опублікували опубліковано на сайті університету.

Хвороба Альцгеймера

За словами вчених, виявити страшну хворобу на ранніх стадіях дуже важко, так як відсутні симптоми.

Діагностика полягає в тому, що вчені вимірюють рівень глюкози в різних областях мозку. Зміни відбуваються дуже повільно, але нейромережа здатна їх помітити.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Вченими були використані більш двох тисяч результатів сканування мозку людей, у яких є діагноз, щоб навчити штучний інтелект. У результаті він зміг з точністю до 92% визначити страшну хворобу.

До того ж, нейромережа зробила правильні прогнози в середньому 75,8 місяці, а це трохи більше шести років, до того, як пацієнту поставили діагноз.


Нагадаємо, Імунітет навчилися зміцнювати світлом смартфона: подробиці революційного відкриття

Фахівці медичного центру Джорджтаунського університету визначили цікавий факт, що синій колір, який випромінює Сонце, в людській шкірі активізує циркуляцію імунних клітин. Світло з короткою довжиною хвилі, окрім Солнца, випромінює також екрани сучасних гаджетів, в тому числі і смартфонів.

Автори революційного дослідження заявляють, що в тому випадку, коли імунні клітини активно рухаються по тілу, вони знаходять нові епіцентри інфекції і блокують хвороба перш, ніж вона встигає нашкодити організму. Про це стало відомо завдяки повідомленням одного з канадських наукових видань.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Из-через рідкісну аномалію жінка більше не чує чоловіків, деякі їй навіть заздрять

Дівчина на ім'я Чень з Китаю одного разу прокинулася і зрозуміла, що з нею щось не так. Їй здалося, що вона втратила слух. І це частково правда. Повідомляє видання Daily Mail.

Мешканка Китаю втратила здатність чути чоловіків через рідкісного захворювання.

Також "Знай.ua" писав про те, що Лікарі розповіли, чому у дітей безсимптомно підвищується температура: три головні причини