Вчені з США і Австралії виявили в музейних колекціях новий вид акул, який не зустрічався в природі з 30-тих років. Carcharhinus obsolerus, на думку вчених, давно вимерли. Передає журнал PLOS ONE.

Вчені зіставили музейні зразки з чотирма іншими видами цього ж роду і заявили, що морфологічні відмінності цих зразків дозволяють зарахувати їх до окремого виду. Дослідники не можуть сказати, де мешкали ці акули, але це, швидше за все, Південно-Східна Азія. Враховуючи те, що даний вид ніхто не бачив вже 80 років, його збираються в терміновому порядку занести до Червоної книги Міжнародного союзу охорони природи.

Дослідник Девід Ерберт каже, що є шанс врятувати цих акул, адже історія знає декілька схожих прикладів. Вид Carcharhinus leiodon, єдиного представника якого зловили в 1902 році в водах Ємену, вважався вимерлим аж до 2008 року, коли акула знайшлася на рибному ринку в Кувейті.

Раніше повідомлялося, що астрономи заявили, що Сонячну систему чекає неймовірна космічна подія.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Про це повідомляє replyua.net.

Крізь Сонячну систему на швидкості 500 км в секунду несеться темна матерія. Астрономи стверджують, що цей процес люди не можуть ні відчувати, ні бачити.

Зараз темна матерія - одна з найбільших загадок Всесвіту. Теоретично її можна зловити для подальшого вивчення. Безпосередньо вчені не змогли її зафіксувати, вони навіть не визначилися, з чого вона складається.

Факт існування темної матерії і її руху астрономи виводять, виходячи з напрямку руху зірок і галактик, які переміщуються занадто швидко для своєї маси. Це означає, що існує ще одна маса, яка створює гравітацію, яка впливає на рух космічних тіл.

Вчені заявляють, що навчилися розраховувати цю масу. Вона і отримала назву темної матерії, і вчені вже давно намагаються знайти спосіб засікти її безпосередньо.

Нагадаємо, що вченими було зареєстровано загадкове оповіщення, яке дійшло до Землі із сузір'я Діви.

Раніше Знай.ua повідомляв, що вчені розгадали таємницю інопланетного сигналу з космосу.

Також Знай.ua писав, вчені виявили, що жінки зі світлим волоссям мають складний генетичний код.