Вчені зафіксували імпульс зірки, яку розривала чорна діра, і це дозволило їм зрозуміти властивості цих загадкових космічних об'єктів. Передає Newsweek.

Вчені із США і Нідерландів визначили, з якою швидкістю обертається чорна діра, розташована за 290 мільйонів світлових років від Землі. Як з'ясувалося, швидкість обертання космічного об'єкта складає 50% швидкості світла, а це близько 149,5 тисяч кілометрів в секунду.

"Це не дуже велика швидкість. Існують інші чорні діри, швидкість обертання яких досягає 99% швидкості світла", - повідомив автор дослідження Дхирай Пашам.

Також він заявив, що дані допоможуть дослідити зв'язок між їх обертанням і віком чорних дірок.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше повідомлялося, що астрономи відстежили радіосигнал з космосу, який постійно повторюється. Загадковий радіосигнал отримали за допомогою інтерферометричного радіотелескопу в Радіоастрономічної обсерваторії в Британській Колумбії.

Такий сигнал - це швидкий радіосплеск, якого назвали FRB 180814.J0422 + 73. Він є коротким і потужним сплеском радіоенергії, яка надходить з дуже далеких галактик. Ученим поки не вдалося з'ясувати, звідки конкретно він надходить до Землі.

Останній радіосигнал, який зафіксували вчені, був особливим. Він повторювався з певними часовими проміжками, ніби його хтось штучно посилає.

Команда Радіоастрономічної обсерваторії виявила перший такий сигнал FRB 14 серпня 2016 року. Після цього вченим вдалося зафіксувати його ще чотири рази в наступні два місяці. Всі вони надходили з одного і того ж місця космосу. І тільки під час третього сплеску, 17 вересня, вчені зрозуміли, що є чітка закономірність повторення цього сигналу.

Нагадаємо, що космічному апарату TESS вдалося відкрити нову екзопланету HD21749b, розташовану в сузір'ї Сітки в системі великого червоного карлика.

Як повідомляв портал "Знай.ua", NASA зробило приголомшливі знімки України з космосу.

Також "Знай.ua" писав, що астрономи вперше виявили ознаки життя на далекій планеті.