Нині багато людей хворіють на грип та застуду. Найчастішим симптомов цього є кашель. Він може бути дуже неприємним і дуже набридливим. Багато людей боряться з ним за допомогою лимону, меду та спеціальних препаратів. Однак допомогти може шоколад.

Про це заявив британський лікар і вчений Алін Моріс, пише Daily Star.

Глава програми серцево-судинних і респіраторних досліджень Університету Халла професор Алін Моріс переконаний, що шоколад дійсно може заспокоїти кашель. Він посилається на дослідження, яке було проведено по всій Європі за участю 163 пацієнтів.

Волонтери приймали препарати, які містили какао і вже через два дні медики спостерігалося певне поліпшення. Моріс пояснює цей ефект тим, що головний інгредієнт шоколаду має певні заспокійливі властивості.

Шоколад формує липке покриття на нервових закінченнях в горлі і тим самим пригнічує бажання кашляти. З цих же причин від кашлю допомагає мед з лимоном або цукрові сиропи.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Повільне розсмоктування шматочка шоколаду може принести деяке полегшення. Але я думаю, що секрет його дії криється в його взаємодії з іншими складовими рідин. Саме тому він такий ефективний" - пояснив учений.

Нагадаємо, що какао названий по праву найкориснішим напоєм під час зимових холодів. Крім надзвичайного насиченого смаку, він також здатний вкрай сприятливо впливати на організм у такий непростий для нього час.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні школи масово йдуть на карантин: одразу три епідемії загрожують дітям.

Також "Знай.ua" писав про те, що в Україні та світі зараз загострилась ситуації із спалахом грипу. Медики розповіли, які симптоми підкажуть вам, що у вас не застуда і слід негайно бігти за медичною допомогою, щоб не допустити ускладенень та смертельних наслідків.