Через всю Сонячну систему до Землі мчить потік невідомої темної матерії. Переміщення речовини відбувається з величезною швидкістю (500 км в секунду), а що саме до нас летить – загадка для вчених.

Про це повідомляє журнал Physical Review D, зазначаючи, що на вчених чекають великі відкриття.

Зафіксували темну матерію фахівці з Університету Лестера. Вловлений сигнал може розкрити існування аксионів - деяких частинок, які і складають чорну матерію.

На даний момент темна матерія взагалі не вивчена, вона є однією з найбільших загадок Всесвіту. Тому її наближення до Землі – це шанс нарешті дізнатися хоч щось про неї. Речовину, яка на величезній швидкості мчить до Землі, неможливо побачити, її не можна помацати. ЇЇ можна виявити лише в разі аналізу електромагнітного випромінювання в космічному просторі.

За словами експертів, невідома речовина не повинна становити небезпеку для живих істот. Нам же ж залишається лише сподіватися, що так воно і буде.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Наразі невідомо навіть, коли саме темна матерія пройде повз нашу планету і її зможуть вивчити вчені.

Зазначається, що речовина становить чверть всієї матерії Всесвіту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені зафіксували загадковий сигнал, який дійшов до Землі із сузір'я Діви.

Як вдалося визначити вченим, джерело дивного сигналу перебував у сузір'ї Діви за світилом GJ 447. Завдяки потужній техніці співробітники університету Пуерто-Ріко навіть змогли визначити точне розташування джерела сигналів.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені розгадали таємницю інопланетного сигналу з космосу.

Також Знай.ua писав, що світ вперше побачив зворотний бік Місяця